Exclusiv! Ce trebuie să faci în 2018 pentru a anihila energiile negative din locuință. Maestrul Feng Shui te învață

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 14 decembrie 2017, 13:00
Maestrul internațional Feng Shui Cristina Groza, Președintele Asociației Internaționale de Feng Shui, filiala România, ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care ne-a vorbit despre influențele cu care vine anul 2018, din punct de vedere Feng Shui.

Feng Shui este o știință veche de peste 6000 de ani care se ocupă cu amenajarea spațiului în care locuim, din punct de vedere energetic. Astfel, pe lângă energiile care se schimbă o dată la 20 de ani și pe care doar un specialist le poate calcula, există și energii anuale, care ne pot influența, la rândul lor, viața.

Cristina Groza a dezvăluit, în exclusivitate, pentru Unica care sunt aceste energii nefaste și ce remedii Feng Shui trebuie să aplicăm în anul 2018 pentru a anihila influența negativă a acestora.

În anul 2018 cea mai afectată zonă a unei locuințe, oraș, țări, continent va fi zona de nord pentru că acolo va veni energia obstacolelor, a ghinioanelor, acea energie menită să ne blocheze acțiunile pe care le întreprindem. Totodată, dacă dormim în zona de nord a casei sau avem intrarea pe această direcție cardinală, cu atât mai mult putem fi influențați. Remediul Feng Shui pentru anihilarea energiei obstacolelor este punerea unui vas cu apă și sare în partea de nord a casei. Această apă se va schimba în fiecare săptămână. De asemenea, metalul (obiecte metalice) pus în această zonă va remedia  și el energia obstacolelor.”

În zona de vest a casei, anul acesta va ataca energia bolilor și pentru a fi anihilată trebuie, de asemenea, să punem un vas cu apă sărată sau obiecte din  metal în partea de vest.” – a dezvăluit pentru Unica Cristina Groza, care, totodată, a ținut să puncteze că în Feng Shui și în astrologia chineză, anul începe din luna februarie.

În zona de est a casei va veni energia problemelor legale, a problemelor cu actele, dar și a problemelor legate de cavitatea bucală, de exemplu probleme cu dantură, herpes recurent, putem fi expuși bârfelor, invidiilor. Pentru a remedia această energie trebuie să adăugăm în zona de est a casei elemente din lemn. În mod tradițional se folosesc bambuși în apă și în vas de sticlă transparent, nu în pământ și nu cu pietricele. Trebuie să punem în zona de est 1, 3, 4 sau 11 bambuși, puterea crescând în funcție de numărul lor.” – a continuat Cristina Groza, singurul maestrul Feng Shui din România acreditat internațional de Asociația Internațională de Feng Shui. De asemenea, aceasta a ținut să puncteze că bambusii, contrar a ceea ce se crede, nu sunt plante norocoase, ci se folosesc în Feng Shui doar pentru că reprezintă elementul lemn și sunt foarte ușor de întreținut.

În zona de sud-vest se manifestă o energie negativă care poate aduce probleme de respirație răceli și probleme în zona capului, dar și probleme juridice. Remediile sunt elementul lemn și elementul apă: se pun obiecte de lemn sau plante în apă (de exemplu, 3, 4 sau 11 bambuși în vas transparent cu apă), obiecte negre, albastre, verzi, turquoise. Acestea se pun în zona de sud-vest a casei.”

În zona de nord-est a casei apare energia furtului, a conflictelor, a pierderilor financiare,  a scandalurilor și a problemelor cu picioarele. Ca remediu Feng Shui trebuie să punem elemente de pământ și foc, de exemplu, cristale, ceramică sau obiecte roșii și portocalii. De asemenea, putem pune un ghiveci cu pământ, dar nu cu flori.”

Ca o concluzie, Cristina Groza ne îndeamnă ca, în lipsa unui maestru Feng Shui care să ne calculeze întocmai energiile corespunzătoare locuinței noastre, să aplicăm aceste remedii anuale exemplificate pentru 2018, și să urmăm regula less is more. Cu alte cuvinte să folosim culori neutre în amenajarea locuinței, cu mici accente de culoare, deoarece culorile, prin energia lor, pot potența existența unei energii deja existente în casă, care nu întotdeauna poate fi una pozitivă.

Citește și – Ce se întâmplă în preajma zilei de naştere? Un aspect pe care nu l-ai observat până acum!

Sursă foto: Arhivă personală, Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter