Vara 2012: 5 sfaturi esenţiale pentru când mergi la plajă

De Diana Zagrean, pe

Chiar dacă ai impresia că ştii tot ce trebuie să ştii despre expunerea la soare şi căldura excesivă, asta nu înseamnă că te şi protejezi corespunzător. Citeşte în continuare 5 sfaturi esenţiale pentru când mergi la plajă.
Loţiuni şi spray-uri cu SFP
Regula spune ca în primele zile să foloseşti creme cu SPF ridicat şi abia după ce prinzi primul strat de bronz poţi trece la protecţie mai scăzută. Ce nu ştiai deja este că cea mai bună protecţie pentru zonele foarte sensibile, cum ar fi buzele şi aluniţele sunt balsamurile de buze cu SPF.

Alcool sau oţet
Nu trebuie să cari o sticlă mare după tine, dar o sticluţă mică în geanta de plajă e vitală. Oţetul e cel mai bun remediu pentru înţepăturile meduzelor, iar alcool-ul e foarte bun dacă te-ai înţepat în scoici sau pietre ascuţite.
Vara 2012: 5 sfaturi esenţiale pentru când mergi la plajă
Aspirină
Dimineaţa, înainte să mergi la plajă, ia o aspirină tamponată. Te va proteja de insolaţie şi de durerile de cap provocate de expunerea excesivă la soare. În plus, dacă ai pielea albă şi te arzi uşor la soare, aspirina va reduce şi senzaţia de discomfort dată de arsuri şi băşici.
Vara 2012: 5 sfaturi esenţiale pentru când mergi la plajă
Fructe, în loc de bere şi cafea
Oricât de tentată ai fi dimineaţa să bei o cafea pe plajă sau o bere la prânz, înainte să părăseşti nisipul, abţine-te. Atât cofeina, cât şi alcoolul nu fac decât să te deshidrateze, ceea ce este foarte periculos vara, la mare. Deshidratarea poate duce la ameţeli şi dureri de cap, care te pot afecta în timp ce înoţi. Nu vrei să ai crampe şi ameţeli când eşti în mijlocul apei. Consumă fructe proaspete şi apă minerală în loc de cafea şi bere.
Vara 2012: 5 sfaturi esenţiale pentru când mergi la plajă
Jocuri şi jucării
Fie că ai copiii cu tine sau că ai venit la mare cu prietenii şi vreţi să vă distraţi între două reprize de bălăceală, ai nevoie de câteva lucruri. Nu uita să iei o minge, hârtie şi pix, cărţi de joc, poate chiar şi lopăţele şi găletuşe, un zmeu sau loţiune de protecţie cu SPF colorată pentru cei mici şi mari. Un aparat foto e neapărat necesar, mai ales pentru a surprinde momentele de neuitat care tind să se întâmple exact atunci când nimeni nu e atent.
Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter