Un român a salvat o femeie de la înec în Italia: „Se zbătea să iasă la suprafață”

De Oana Savin, pe
Un bărbat din Turceni a devenit erou în Italia după ce a salvat de la înec o femeie ce a căzut în râul Tibru. Când a văzut-o cum se zbate, românul nu a mai stat pe gânduri și a sărit după ea.

Ion Dinculeasa, în vârstă de 44 de ani, a reușit să aducă la mal victima, o femeie din Florența, care venise să își viziteze rudele din Roma.

Deși la fața locului se aflau mai mulți turiști, nimeni nu s-a încumetat să se arunce în apele râului pentru a o salva.

Stăteam cu un prieten la masă, lângă apă, când am auzit căzătura dar nu am prea băgat de seamă. Băiatul care era cu mine a zis că cineva a aruncat un sac cu gunoaie în apă dar când ne-am uitat mai bine am văzut capul femeii care se zbătea să iasă la suprafață și striga «Aiuto! Aiuto!». Atunci am lăsat cheile și i-am spus prietenului meu că mă duc după ea”, a declarat Ion Dinculeasa pentru Rotalianul.

Citește și: Doi tineri din România au renunțat la joburi și au plecat în aventura vieții lor

Potrivit acestuia, câteva secunde de ezitare ar fi dus la un final tragic.

A căzut în apă și se îndrepta spre cascadă, dacă n-ajungeam într-un minut, o pierdeam. Nu știa nici să înoate. Din fericire am reușit să mă prind de un fier, altfel ar fi trebuit să-i dau drumul până nu ne trăgeau curenții pe amândoi. Am stat în apă mai bine de 15 minute și nu mi-era frică pentru mine, cât mi-era frică pentru fata aia”, a povestit românul.

Pompierii au ajuns după 15 minute, timp în care femeia și-a pierdut cunoștința după ce a intrat în șoc hipotermic. Totuși a fost transportată la timp la spital.

Citește și: Un suporter a încercat să sărute o jurnalistă ce transmitea în direct de la Cupa Mondială VIDEO

Bărbatul se află în Italia de 18 ani și de aproximativ 15 ani lucrează la Isola Tiberina, o mică insulă urbană de pe râul Tibru, în Roma.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter