Trucuri rapide de curăţat canapeaua şi alte tapiţerii

De Diana Zagrean, pe

Canapeaua, fotoliile, scaunele de birou ergonomice, tate aceste piese de mobilier au în comun faptul că sunt tapiţate. Tapiţeriile se curăţă uşor, dacă ştii câteva trucuri şi soluţii de spălare a textilelor. Învaţă cum se scapă uşor de pete şi de praful adunat în canapea şi alte tapiţerii.
 

Ce tip de textilă tapiţează canapeaua ta?

Cel mai important pas în curăţarea unor astfel de suprafeţe este să determini corect cu ce fel de ţesătură ai de-a face.
Canapelele şi fotoliile pot fi confecţionate sau îmbrăcate în tot felul de materiale, de la piele şi vinilin, la catifea şi materiale pufoase, sintetice.
Majoritatea acestor piese de mobilier au etichete, care te pot ajuta să afli ce fel de detergent poţi folosi pentru curăţenie, fără să strici materialul şi fără să laşi urme urâte de săpun pe ele.

Spală accesoriile mai întâi

Începe să cureţi canapeaua sau fotoliile cu părţile mici, din metal, lemn, sau plastic.
Şterge praful, spală cu cârpe şi soluţii speciale, în funcţie de material.
După caz, şlefuieşte sau aplică lac pe părţile mici, cum ar fi braţe metalice, picioare, detalii cromate, etc.
Înlătură pernele şi păturile şi spală tot ce se poate la maşina de spălat rufe, potrivit instrucţiunilor de pe etichetă.
Aspiră praful şi părul de animale cu un aspirator, insistând pe zonele de contact maxim, care se înnegresc cel mai tare.

Curăţă fără apă canapeaua

Dacă materialul o permite sau chiar cere, umple o sticlă cu pulverizator cu alcool sanitar sau etilic.
Materialele ca poliester sau microfibră nus e pătează de la spirt, pentru că acesta se evaporă repede. Mirosul de alcool va dispărea după ce se usucă complet suprafeţele.
Pulverizează zone mici şi freacă cu un burete, apoi foloseşte o perie moale pentru a înlătura resturile de praf de pe întreaga canapea.
Sursa foto femei curăţenie canapea: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter