5 trucuri ca să economisești mai mulți bani

De Sandra S., pe

Atunci când vrei să pui niște bani deoparte dar nu reușești, este cazul să faci câteva schimbări în privința administrării finanțelor proprii. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să economisești mai mulți bani:

Fă-ți cumpărături săptămânal

Poate fi dificil să-ți faci planul pentru o lună întreagă, dar pentru o săptămână este foarte fezabil. Așa că fă-ți o listă cu tot ce vrei să mănânci și cumpără-ți produsele necesare, pe care să le gătești acasă. Mai mult, o idee foarte bună este să mergi la cele mai ieftine magazine pentru produsele de bază, precum ouă, pâine sau lapte, și să mergi la cele scumpe doar când cauți ceva care nu se găsește chiar peste tot.

Pune deoparte oricât de puțin

Fă un efort și pune măcar 100 de lei deoparte în fiecare lună și obligă-te să nu intri deloc în acea sumă de bani. Economisește pentru ceva ce-ți dorești foarte mult, fie o vacanță exotică sau doar un fond de care să te bucuri peste câțiva ani. Ai putea pune acești bani într-un cont în bancă, astfel în timp vei căpăta și dobândă.

Plătește numerar, nu cu cardul

Un lucru important pe care să-l faci atunci când mergi la cumpărături este să ai numerar la tine și nu să plătești cu cardul. Astfel știi sigur cât cheltuiești și nu mai ești tentată să îți cumperi produse de care nu ai nevoie cu adevărat.

Strânge bani pentru lucruri de calitate

Dacă îți dorești foarte mult un articol vestimentar de calitate, spre exemplu, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să economisești până ți-l permiți și nu să dai banii pe ceva asemănător, dar mai ieftin, pentru că nu va rezista la fel de bine în timp. Pe termen lung, este o pierdere. De asemenea, poți aștepta perioada de reduceri la magazine ca să ți-l cumperi.

Nu te baza pe partener pentru cheltuieli

Este foarte frumos din partea lui dacă se oferă să plătească de cele mai multe ori, mai ales dacă are un salariu mai mare. Însă nu profita de banii săi de fiecare dată. Chiar dacă nu îți permiți să plătiți 50%-50%, propune-i să achiți măcar 30% din cheltuieli.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter