Trucuri pentru curățarea rapidă și eficientă a bucătăriei

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 16 noiembrie 2021, 10:47

Stiai ca o femeie îsi petrece aproximativ sase ani din viața facând curațenie? Pentru ca durata petrecuta de tine sa nu fie una exagerat de mare, îți propunem câteva trucuri rapide si inteligente pe care sa le folosesti atunci când faci curațenie în bucatarie.
O bucatarie curata înseamna sanatate pentru familia ta. Stim cu toţii ca aceasta încapere este „locul ideal pentru bacterii”. Si cum tot aici se prepara si mâncarea, e foarte important ca igiena sa fie perfecta. Asadar, înarmea-za-te cu produse de curaţat, cu manusi de unica folosinţa, laveta si mop si poţi începe curaţenia parcurgând urmatorii pasi.
1 În primul rând, curaţenia trebuie sa se faca de sus în jos si nu invers. Înainte de a începe efectiv, asigura-te ca încaperea este goala, toate ustensilele si alimentele sunt puse în dulapuri. Începe sa stergi praful de deasupra mobilei de bucatarie cu o laveta umeda, îmbibata, eventual, într-o soluţie de curaţat mobila. De asemenea, nu uita sa stergi şi frigiderul, deoarece praful se depune si pe el.
2 Urmeaza hota, care are nevoie de o curaţenie mai speciala. Pentru ca este, probabil, cel mai eficient „aspirator de bacterii”, trebuie sa insisti foarte mult asupra ei. Mai întâi, pulverizeaza soluţie de curaţat pe toata suprafaţa si lasa sa acţioneze câteva minute. Daca pe hota se afla grasime întarita, foloseste un burete abraziv pentru a curaţa, însa, în mod normal, depunerile de grasime se curaţa usor si cu o laveta umeda.
3 Dupa ce ai terminat cu hota, e bine sa-ţi îndrepţi atenţia spre aragaz. Poţi folosi aceeasi soluţie si pentru aragaz, si pentru cuptor. Daca aragazul are grilaj de protecţie pentru ochiuri, e bine sa-l scoţi. Vei putea curaţa mai usor suprafaţa. În timpul în care te ocupi de exteriorul aragazului, poţi pulveriza soluţie în cuptor, pentru a înmuia grasimea. La fel procedezi si cu aragazul, pe care-l stergi cu o laveta umeda, dupa aproximativ trei minute de la pulverizarea soluţiei. Pentru a nu ramâne pete de apa, în cazul în care culoarea aragazului este metalica, sterge-l cu un prosop de bucatarie uscat. Cuptorul se curaţa si el rapid dupa ce ai aplicat soluţia. E de ajuns sa-l stergi cu un burete ud, dupa care folosesti o laveta uscata.
4 Urmatorul pe lista este frigiderul. Daca ai un aparat de ultima generație care se dezgheața singur, atunci nu ai multa treaba de facut. Daca însa e puțin mai vechi, e bine sa-l scoți din priza cu câteva ore înainte. În plus, toate alimentele din el trebuie depozitate în alta parte. Abia dupa ce e gol, poți începe sa-l cureți. Si pentru ca misiunea sa fi e mai usoara, scoate si rafturile din el. Le speli mai usor în chiuveta, iar frigiderul ramâne si mai gol, si mai usor de curațat. Pulverizeaza o soluție dezinfectanta pe toata suprafața lui, dupa care sterge bine cu o laveta umeda. Mai clateste-l o data cu o alta laveta umeda, fara soluție. Pentru raț uri, foloseste aceeasi soluție. La fel poți curața si exteriorul frigiderului.
5 E timpul acum sa te ocupi de aparatele electrocasnice. Indiferent cât de des le folosesti, e bine sa le cureți dupa fi ecare utilizare. În caz contrar, resturile de mâncare se vor întari, iar îndepartarea lor va fi extrem de difi cila. Ca sa nu mai punem la socoteala si microbii care se vor dezvolta. Asadar, pulverizeaza soluție pentru îndepartat grasimea si dezinfectat si lasa sa acționeze câteva minute. Sterge apoi cu o laveta.
6 Cum treaba este aproape gata, poți sa te ocupi de masa si blat. Cele doua sunt probabil cele mai folosite obiecte din bucatarie, motiv pentru care e bine sa le acorzi o atenție deosebita. Pulverizeaza o soluție dezinfectanta pe suprafața lor si sterge cu o laveta umeda. Poți face acest lucru dupa fi ecare utilizare a lor.
7 Iata ca am ajuns si la chiuveta, pe care e bine sa o cureți în fi ecare zi, asta, evident, daca o si folosesti. Asadar, sterge-o cu un burete pe care, în prealabil, ai pulverizat o soluție dezinfectanta. Limpezeste cu apa din abundența si sterge cu o laveta umeda.
8 La final, ocupa-te si de gresie sau de parchet. Mai întâi, aspira suprafața, dupa care, într-o galeata, pune apa calduța si soluție speciala pentru gresie sau parchet. Spala cu mopul, dupa care lasa sa se usuce. Daca te grabesti si nu ai rabdare sa se zvânte, poți folosi un prosop de bucatarie uscat cu care sa stergi suprafața.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter