„Trăiesc ca să mănânc!”, o colecție de cărți semnată Bucătărescu, recomandată de ziarul Libertatea

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2017, 15:58
„Trăiesc ca să mănânc!” - Așa se cheamă colecția BUCĂTĂRESCU, compusă din 7 volume, dedicată artei culinare. Evident, nu trăim pentru a mânca, dar nu putem trăi fără hrană. Este o bucurie să stai la masă cu familia, cu prietenii și să-i răsfeți cu preparate tradiționale sau moderne, bine gătite și savuroase.

Vei găsi primele 7  volume începând cu 22 februarie, în  fiecare miercuri, la toate oficiile de difuzare a presei. Un volum costă 17 lei.

CONȚINUT VIDEO UNICA

Nu pierde colecția! Iată tematica fiecărui volum:

  1. MATACHE MĂCELARU – Rețete cu dichis de altădată

Acum mai bine de o sută de ani, celebrul măcelar tranșa porcii  în fața prăvăliei sale pentru a demonstra trecătorilor că folosește carne proaspătă pentru preparatele sale. Aromele de demult se pot reînvia cu ingredientele pe care le găsim azi.

  1. REȚETE VECHI ROMÂNEȘTI REINVENTATE

Mai putem face azi „unt de sardele” sau „salata de țâri” precum în cărțile lui Bacalbașa și ale altor corifei ai gastronomiei clasice autohtone? Răsfoind cartea vei afla…

  1. REȚETE VEGETARIENE CU „GUST” DE CARNE

Astăzi tot mai mulți oameni aleg să renunțe la carne. Află cu ce o poți înlocui ca să te hrănești sănătos, cu proteine vegetale.

  1. REȚETE LA GRĂTAR „ALTFEL”

Cine nu știe să facă un grătar azi! Dar nu strică să încerci variante noi: banane verzi învelite în fâșii străvezii de bacon, ceafă de porc marinată în vin, dulceață și mirodenii și alte bunătăți.

  1. REȚETE EXOTICE CU PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE FĂCUTE „PE GUSTUL ROMÂNILOR”

Românilor le plac fructele de mare: caracatițe, calamari, sepii, langustine sau creveți. Află cum le poți  metamorfoza în mâncăruri care să fie pe placul nostru.

  1. CEL MAI TRĂSNIT MANUAL DE GĂTIT PENTRU COPII

Copiilor le place să se joace în bucătărie. E bine să îi încurajăm și să-i ajutăm cu idei simple, dar producătoare de efecte culinare surprinzătoare. O carte de povești și de bucate în același timp.

  1. REȚETE DE PAȘTE REINTERPRETATE

Cea mai mare Sărbătoare creștină, Învierea Domnului, este un prilej pentru  noi de a degusta multe specialități tradiționale. Dacă vrei să îmbogățești drobul, cozonacul sau friptura de miel, aici vei găsi soluțiile. Cartea aduce ceva nou fără să piardă nimic din semnificațiile spirituale ale acestor rețete de suflet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter