Evadează din Cotidian cu Cele Mai Captivante Cărți SF

De Unica.ro, pe

Vrei să ieși din cotidian și cauți cea mai simplă și relaxantă cale? Încearcă cărțile de ficțiune și pătrunde în orice lume dorești. Poți să călătorești în timp, să te întorci la trecutul plin de o istorie fascinantă, să afli curiozități despre evoluția umanității în galaxie și să descoperi lumi nebănuite, pline de imaginație.

Care sunt cele mai bune cărți SF? De unde trebuie să începi atunci când vrei să descoperi și tu această lume captivantă? Dacă vrei să intri și tu în cea mai interesantă și magică lume, iată câteva cărți sf și ficțiune pe care trebuie să le descoperi și tu.  

H.G. Wells – Mașina timpului 

Este un mare clasic, scris în anul 1985. Se consideră că este o adevărată referință în ceea ce privește călătoriile înapoi în timp. Cititorii ascultă aici naratorul, primul călător oficial în timp, care povestește tuturor prietenilor săi despre toate epocile în care a ajuns.

George Orwell – 1984 

Probabil că este una dintre cele mai bune cărți SF care există. Cel mai celebru roman al lui Geroge Orwell este cel care ne prezintă o realitate înfricoșătoare care ne amintește de Nazism și de Stalinism.

James S. A Corey – The Expanse 

Este o serie de 8 romane, scrise între 2011 și 2019 de James S. A Corey, cu o intrigă care se derulează în spațiu într-o epocă în care călătoriile inter-planetare sunt un lucru comun. Un război se profilează însă, atunci când lucrătorii de la centura de asteroizi se revoltă contra imperialismului marilor companii. 

Isaac Asimov – Fundația

Nu este o simplă carte science fiction, ci o serie de o amploare fenomenală scrisă de un maestru incontestabil atunci când vine vorba despre cărți sf. Ne prezintă evoluția umanității în galaxie pe o perioadă de 600 de ani. 

Stanislaw Lem – Solaris 

Este un roman aparte, dintr-o lumea minunată, compus din cărți science fiction. Aici sunt imaginate forme de viață incredibile. Solaris este o planetă cu doi sori, acoperită cu un ocean protoplasmic. Stanislaw Lem pune omenirea față în față cu necunoscutul care depăsește capacitățile sale de analiză. 

Richard Matheson – I Am Legend 

Este mai mult decât un simplu roman de supraviețuire post-apocalipitică. Robert Neville, eroul, este singurul supraviețuitor al unei lumi distruse de pandemie, care a transformat oamenii în creaturi înfricoșătoare, între zombies și vampiri. Este o carte foarte palpitantă cu un sfârșit neașteptat.

Margaret Atwood – Alias Grace

Dacă vrei să descoperi o carte de ficțiune istorică, trebuie neapărat să citești Alias Grace. Unii cred despre Grace că este inocentă, alții că este diavolul în persoană. Aceasta este condamnată pentru complicitate la uciderea celui care a angajat-o, a menajerei și a amantei sale, însă, în timpul procesului său, Grace s-a scufundat în tăcere. Amnezie sau disimulare?

Frank Herbert – Dune 

Este cel mai vândut roman SF din lume. Este o carte unde conflictele politice fac ravagii într-un viitor îndepărtat, în cel mai puternic imperiu interplanetar, unde toată lumea se luptă pentru supremație. 

Phillip K. Dick – Ubik

Un grup de persoane este trimis pe Lună, dar, în urma unei explozii, Joe Chip și colegii săi trebuie să facă față unei stranii modificări a realității. Oare sunt menținuți în mod artificial într-o stare de semi-conștiență? Și ce este misteriosul produs, Ubik, căruia i se face mereu publicitate?

Ray Bradbury – Fahrenheit 451 

Imaginează-ți o lume în care televiziunea este omniprezentă prin intermediul unor ecrane puse pe pereți și în care cărțile sunt interzise. 451 grade Fahrenheit este temperatura la care hârtia ia foc. În viziunea despre viitor a autorului, pompierii folosesc focul pentru a  arde cărțile. 

Arthur Charles Clarke – 2001: A Space Odyssey 

O navă spațială, un monolit, o maimuță care urlă înspre cer și muzica lui Richard Strauss care se aude pe fundal… cu siguranță că filmul cu acest nume este un succes planetar. Dar este și un roman al lui Arthur Charles Clarke care ne povestește călătoria înspre Jupiter a doi astronauți, o călătorie înspre nebunie, dar și înspre marea revelație extraterestră… 

Dacă vorbim despre cărți de ficțiune pentru copii, faimoasa serie Harry Potter este, fără doar și poate, cea mai celebră. Un univers magic unde ni se prezintă povestea lui Harry, un tânăr care va deveni cel mai mare magician din toate timpurile. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter