Top 5 minciuni pe care și le spun femeile

De Mădălina Manole, pe
Multe femei nu reușesc să-și descopere adevăratul potențial din cauza mesajelor negative la care sunt expuse încă din copilărie și pe care, inconștient, continuă să și le spună de unele singure.

Rachel Hollis, autoare a mai multor bestseller-uri, a abordat acest subiect în cartea sa, „Fată, deschide ochii!”. Aceasta ține să precizeze încă de pe prima pagină a cărții faptul că „Viața ta depinde de tine”. Rachel Hollis e de părere că fericirea poate fi atinsă în momentul în care femeile înțeleg toate minciunile care le stau în cale. Cele 20 de capitole ale cărții sintetizează cele mai frecvente dintre ele, iar Rachel le explică pașii care trebuie făcuți pentru a le înlătura. Iată care ar fi primele cinci minciuni pe care și le spun femeile potrivit autoarei!

  1. Altceva mă va face fericită

Autoarea susține că, pentru a scăpa de această prejudecată, femeile trebuie să înceteze să se mai compare cu alte persoane, să se înconjoare de experiențe pozitive și să își dea seama ce anume le face fericite.

  1. O să încep de mâine

Rachel e de părere că disciplina este esențială, iar promisiunile față de sine, cele mai importante. „Când vrei cu adevărat ceva, găsești un mod de a obține acel ceva. Când nu vrei cu adevărat, îți găsești o scuză”, scrie ea.

  1. Nu sunt suficient de bună

Intrată într-un cerc vicios în care i se părea că oricâte ar face, tot nu e de ajuns, Rachel a învățat în timp să facă lucrurile unul câte unul, să nu mai fie obsedată de următoarea victorie și să aprecieze lucrurile simple ale prezentului. Ea detaliază cum a făcut asta în cartea care s-a vândut până acum în peste 2 milioane de exemplare.

  1. Sunt mai bună decât tine

„Ai făcut vreodată mișto pe seama cuiva? Ai arătat vreodată cu degetul în direcția cuiva și ai ignorat celelalte trei degete de la mâna ta care arătau în direcția ta? Să dai de pământ cu ceilalți nu te ridică pe tine mai sus”, precizează Rachel Hollis.

  1. Mi-e de ajuns să-l iubesc

„Oamenii te tratează cu mai mult sau mai puțin respect, în funcție de cât le permiți s-o facă […] Fiecare zi în care alegi să fii cine ești și alegi ce anume să crezi despre tine te ajută să stabilești standardele relațiilor din viața ta. Fiecare zi este o șansă de a o lua de la capăt”, consideră autoarea bestseller-ului „Fată, deschide ochii!”.

Sursă foto: Shuterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter