Cum îţi decorezi casa de Paşte

De Lumea Femeilor, pe

Paştele, cea mai importantă sărbătoare a lumii creştine, se apropie. Ne gândim deja ce mâncăruri vom pregăti şi în ce fel vom aranja masa, dar şi cum vom decora casa pentru a ne bucura din plin de spiritul acestei sărbători
– Crearea unei ambianţe specifice ne va lua câteva ore bune, de aceea trebuie încă de pe acum să vedem ce materiale avem în casă şi ce mai trebuie să trecem pe lista de cumpărături.
– Se găsesc în magazine – dar pot fi făcute şi de noi – aranjamente şi decoraţiuni speciale pentru celebrarea Sărbătorii Pascale: ouă (roşii, încondeiate), iepuraşi, lumânărele etc.
– De când deschidem uşa, trebuie să fim întâmpinaţi de elemente care să arate că este sărbătoare. Cel mai la îndemână este salcia, care se atârnă de Florii deasupra uşii de la intrare. Poate fi împletită într-o coroniţă şi împodobită cu panglici, fundiţe, chiar ouă vopsite (ouăle albe, crude, se perforează în două locuri, se suflă conţinutul afară, iar cojile rămase se vopsesc; după vopsire, prin cele două orificii se trece un şnur, rezultând ceva asemănător globurilor pentru bradul de Crăciun).
– Pentru living şi dormitor, pe lângă una sau două decoraţiuni deosebite (aranjamente cu ouă, crenguţe de salcie, mâţişori sau flori de primăvară, lumânări decorate sau ele însele obiecte de decor, în forme specifice Paştelui – iepuraşi, ouă, flori), trebuie să acordăm o atenţie deosebită întregului interior: se pot aşeza cuverturi, pernuţe, perdele şi feţe de masă cu motive pascale.
– În bucătărie vom înlocui faţa de masă şi şerveţelele, eventual chiar şi perdelele, cu unele potrivite acestei sărbători.
– O atenţie specială se va acorda coşurilor sau platourilor cu ouă vopsite. Acestea se pot aşeza pe un suport de hârtie, mătase, frunze de salcie, flori uscate etc. Pe lângă culoarea roşie, obligatorie, putem folosi şi culori neuzuale: violet, argintiu, auriu, culori sidefate, care vor fi obligatoriu asortate cu faţa de masă, şerveţelele, husele pentru scaune, vesela etc.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter