Şamponul şi balsamul de păr, ajutor în gospodărie

De Libertatea pentru femei, pe

Te-ai obişnuit ca şamponul şi balsamul să stea lângă cosmeticale? E vremea să afli că acestea nu fac minuni doar pentru păr.
Ţi se pare incredibil să foloseşti şampon sau balsam de păr la treburile casnice şi să mai vezi şi efecte extraordinare? Citeşte în cele ce urmează argumentele cu care îţi sărim în ajutor pentru a-ţi uşura munca şi, de ce nu, pentru a-ţi spori economiile. Iată cum banalul şampon poate juca un rol important în păstrarea curăţeniei zilnice:
1. Ca detergent de rufe – Crezi că detergenţii obişnuiţi sunt prea duri pentru dresuri sau pentru pulovere delicate şi lenjerie fină? Şamponul e un ajutor de nădejde în astfel de situaţii.
2. Îndepărtează pete – Se ştie că gulerele şi manşetele cămăşilor sunt dificil de curăţat. Câţiva stropi de şampon pe locurile-problemă, înainte de a băga cămaşa în maşina de spălat, fac minuni. Până şi noroiul, vaselina sau uleiul de motor cad victime şamponului. Să vezi şi să nu crezi!
3. Pe post de degresant – În combinaţie cu alte prafuri ce nu lipsesc din bucătăria unei gospodine, şamponul se transformă într-o soluţie de curăţat de excepţie. Prin urmare, amestecat cu bicarbonat, face obiectele metalice să lucească. Dacă îl combini cu praf de copt, faianţa şi obiectele din ceramică emailată vor fi din nou ca şi noi.
4. Ajutor la grădinărit – O linguriţă de şampon pentru copii diluat cu un litru de apă este o soluţie tonică pentru plante. Dacă uzi cu ea pământul în care ai sădit seminţe de plante, acesta va fi mai afânat şi răsadurile ies mai uşor.

Nici balsamul nu se lasă mai prejos:

1.  Loţiune de corp – Ţi s-a terminat crema preferată şi tocmai acum simţi că pielea de pe talpă îţi dă bătăi de cap. Dacă ai balsam de păr în casă, ai rezolvat problema. Acesta poate ţine locul cremelor şi loţiunilor de corp.
2. Vaselină – Pe asta sigur nu o ştiai: balsamul previne ruginirea. Unge şuruburile şi piuliţele înainte de a fi înfiletate, balamalele care scârţâie şi nu vei fi dezamăgită
3. Bun la toate cele – Trebuie să-ţi scoţi inelul şi acesta nu iese cu nici un chip. Pune puţin balsam peste inel şi ţine mâna ridicată câteva clipe. Inelul va aluneca singur. La fel de eficace este şi pentru înlăturarea plasturilor fără durere. De asemenea, periile de haine care s-au întărit în timp vor redeveni moi, ca la început. Trebuie doar să le laşi câteva minute să stea în balsam de păr, apoi să le clăteşti cu apă călduţă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter