S-a născut fără mâini și picioare, dar și-a depășit condiția cu ajutorul unei sticle de plastic

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 11 octombrie 2017, 17:42
Ziad Mohammed, un băiețel din Egipt, s-a născut cu o boală rară care l-a lăsat fără mâini și picioare.  În cei 11 ani de viață, Ziad s-a adaptat surprinzător de bine la condiția sa și chiar a învățat să se hrănească singur, folosindu-se de mica parte a membrelor pe care o deține.

Dar când a ajuns la vârsta la care trebuie să meargă la școală, s-a lovit de multe limitări. Singura școală care a acceptat să îl primească a fost o școală de muți, iar tatăl lui a refuzat oferta.

Ziad își dorește doar să fie un băiețel normal.

„Vreau să pot să ies afară și să mă joc. Mi-ar plăcea să joc fotbal. Deocamdată nu ies afară ci doar stau în ușă”, a mărturisit el într-un documentar pentru CBC News.

Fiind sărac, tatăl lui Ziad se simte neputicions că nu își poate permite să îi cumpere fiului niște proteze, care l-ar ajuta să se miște. „Există o mulțime de lucruri care mă fac să mă simt neajutorat în ceea ce îl privește pe Ziad”, explică bărbatul.  „Dar Dumnezeu mi-a dat inspirația să tai o sticlă de plastic și să îi dau niște găuri pentru stilou și lingură. Am făcut această improvizație, iar zece minute mai târziu Zian a început să învețe cum să o folosească”, a adăugat el.

O simplă sticlă de plastic i-a schimbat perspectiva micuțului Ziad. Acum, el poate astfel să mănânce cu tacâmuri și să învețe să scrie.

„Un lucru neînsemnat a putut să facă un copil atât de fericit. A început să se joace cu fratele lui, să mănânce, să bea și să scrie”, a mai spus tatăl lui Ziad Mohammed.

Bărbatul știe că proteza făcută de el nu este la fel de bună ca originalul și a contactat o companie din Germania care face membre artificiale, în speranța că într-o zi își va permite să îi cumpere și fiului lui niște proteze adevărate.

Dar pentru moment, „l-a făcut fericit pe Ziad. Am fost mulțumiți de idee, este un dar de la Dumnezeu”.

Copilul în vârstă de 11 ani a trecut în clasa a doua. Trebuia să fie clasa a cincea, dar dificultățile de scriere l-au ținut pe loc. Totuși, cu ambiție și determinare, Ziad exersează zilnic scrisul. Și spune că primul lucru pe care îl va face atunci când va avea proteze adevărate va fi să se joace cu fratele lui.

Citește și – S-a născut cu dizabilități și a fost abandonată la naștere. Ce s-a întâmplat după 15 ani este o lecție de viață

Citește și – Povestea băiatului născut cu „grad redus de inteligență”, care a ajuns student la Harvard

Foto – captură Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter