S-a născut fără mâini și picioare, dar a devenit fotograf profesionist

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 10 octombrie 2017, 13:57
Dacă te uiți la munca fotografului indonezian Achmad Zulkarnain înainte să îl vezi cum arată, nu ai fi ghicit niciodată că tânărul suferă de o dizabilitate atât de gravă. Indonezianul în vârstă de 24 de ani s-a născut fără mâini și picioare, dar cu multă pasiune pentru ceea ce face.

Zulkarnain nu are degete, dar își folosește cu dexteritate fața și gura pentru a-și manevra aparatul profesionist de fotografiat. Și reușește să facă adevărate minuni, iar imaginile vorbesc de la sine. Achmad Zulkarnain  adoră să fotografieze modelele îmbrăcate în costum tradițional, însă nici imaginile în care surprinde frumusețea naturii nu pot fi trecute cu vederea.

După ce a prins cadrul perfect, Achmad se așază la calculator și începe să prelucreze fotografiile, pentru ca acestea să arate cât mai bine. Le editează în programe speciale, iar rezultatul este spectaculos.

El și-a înființat propria companie, Bangdzoel, pentru a gestiona afluxul de comenzi pe care le primește în zona sa locală.

„Nu vreau ca oamenii să îmi privească fotografiile și să se gândească la cine sunt sau la cum arăt. Vreau doar ca ei să vadă latura mea creativă”, explică fotograful.

Iar asta nu este tot! Achmad și conduce, are o mașină specială, ca un fel de kart, cu care se deplasează oriunde are nevoie. Spune că se simte incomod atunci când oamenii din jurul lui îl văd ca pe o persoană cu handicap, având în vedere că își poate desfășura în voie activitățile de zi cu zi.

Achmad Zulkarnain reprezintă o sursă de inspirație atât pentru persoanele care se confruntă cu dizabilități, cât și pentru fotografii care sunt uimiți de voința lui.

Citește și – S-a născut cu dizabilități și a fost abandonată la naștere. Ce s-a întâmplat după 15 ani este o lecție de viață

Citește și – Oamenii cu dizabilităţi şi talentele lor incredibile

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter