RHODOS, tărâmul soarelui

De Viva.ro, pe

330 de zile de soare pe an, o istorie care se întinde de-a lungul mileniilor, frumuseţi naturale de neegalat şi o viaţă de noapte intensă. Sunt atu-urile pe care orice turist le descoperă în Rhodos, insula zeului soarelui, fascinantă, misterioasă şi mereu ospitalieră.
Se spune că, după ce Zeus i-a învins pe Titani, a împărţit Pământul şi i-a repartizat fiecărui zeu din Olimp câte ceva. Singurul care a rămas pe dinafară a fost Helios, zeul soarelui, care era absent în mo­mentul împărţirii. Când Helios s-a în-tors din pribegiri şi şi-a cerut partea cuvenită, Zeus nu a mai putut face nimic, pentru că zarurile fuseseră deja aruncate. Dezamăgit, Helios l-a rugat pe Zeus să îi promită că pământul care se va ridica din apele mării va fi al lui. Îndată ce a obţinut promisiunea zeului suprem, din adâncuri a ieşit cea mai frumoasă şi pitorească insulă din Marea Egee, Rhodos.
Mitul naşterii insulei nu este departe de adevăr. Cunoscută încă din anti­chitate drept tărâm al zeului soarelui, Rhodos este binecuvântată cu soare peste 330 de zile din an, aşadar îţi poţi petrece vacanţa aici oricând, în timp ce te bucuri de apele azurii şi plajele cochete. În plus, pentru că de-a lungul timpului a fost ocupată de romani, veneţieni, turci, greci şi de Ordinul Cavalerilor Ioaniţi, întreaga insulă este presărată de tem­ple, amfiteatre şi fortificaţii istorice care alcătuiesc un mozaic de culori, arhitecturi, stiluri şi culturi.
Vezi continuarea pe viva.ro. CLICK AICI!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter