Rezoluția lui Mark Zuckerberg pentru anul 2018

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Luni, 08 ianuarie 2018, 18:06
Din 2009 încoace, la începutul fiecărui an, fondatorul Facebook își propune să facă ceva nou. Până acum, Mark Zuckerberg a învățat mandarina, a vizitat fiecare stat al SUA, a alergat peste 580 de kilometri a construit un asistent inteligent pentru casa lui şi a citit 25 de cărţi, printre altele.

În 2018, Zuckerberg vrea să se concentreze pe un aspect crucial pentru utilizatorii Facebook: înlăturarea unor conținuturi problematice, precum „fake news” și discursuri care incită la ură.

Lumea se simte îngrijorată şi divizată, iar Facebook are mult de lucru, pentru a ne proteja de abuzuri şi de ură, a ne apăra împotriva ingerinţelor anumitor ţări sau pentru a ne asigura că timpul petrecut pe Facebook este un timp bine folosit”, a scris Zuckerberg pe pagina sa personală de Facebook.

Rețeaua de socializare, care revendică peste 2 miliarde de utilizatori în lume, a fost intens criticată în 2017 în special pentru faptul că nu luptă suficient de mult împotriva conținuturilor problematice, cum ar fi incitarea la ură, apologia terorismului sau știrile false.

„Provocarea mea pentru 2018 este să mă axez pe rezolvarea acestor probleme importante. Nu vom reuşi să împiedicăm toate abuzurile sau să evităm fiecare eroare în parte, dar la ora actuală facem prea multe greşeli în ceea ce priveşte impunerea respectării regulilor noastre de utilizare şi împiedicarea utilizării într-un mod manipulant a instrumentelor noastre”, a mai precizat CEO-ul Facebook.
Potrivit lui Mark Zuckerberg, „astăzi mulţi oameni nu mai cred” în ideea că tehnologia poate aduce puţină putere în mâinile lor. Dimpotrivă, spune el, „odată cu apariţia marilor întreprinderi tehnologice – şi cu guverne care folosesc tehnologia pentru a-şi supraveghea cetăţenii – mulţi oameni cred acum că tehnologia nu face altceva decât să concentreze puterea” în mâinile câtorva, în loc să o „descentralizeze” pentru ceilalţi cetăţeni.

Iată care au fost rezoluțiile lui Mark Zuckerberg din 2009 și până astăzi:

2009 – să poarte cravat în fiecare zi;

2010 – să învețe mandarina;

2011 – să devină vegetarian;

2012 – să optimizeze un cod zilnic;

2013 – să întâlnească în fiecare zi câte o persoană care nu are cont de Facebook;

2014 – să redacteze câte o scrisoare de mulțumire zilnic;

2015 – să citească o carte nouă la fiecare două săptămâni;

2016 – să construiască un asistent inteligent pentru locuința sa și să alerge 580 de kilometri;

2017 – să întâlnească o persoană din fiecare stat american;

2018 – combaterea fenomenului de „fake news” pe Facebook.

Citește și – De ce oamenii de succes îmbracă mereu aceleași haine

Citește și – Conţinutul Facebook va fi contra cost. Ce spune Mark Zuckerberg despre serviciul de paywall

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter