Recomandare de carte: ”Cine conduce lumea”

De Unica.ro, pe
Într-o analiză incisivă și minuțioasă a situației internaționale actuale, Noam Chomsky examinează modalitatea în care Statele Unite, în ciuda creșterii importanței Europei și Asiei, încă mai stabilește, la nivel general, termenii discursului global.

Inspirându-se dintr-o gamă largă de exemple, de la istoria sordidă a implicării americane în Cuba, la sancțiunile împotriva Iranului, Chomsky detaliază modul în care retorica americană despre libertate și drepturile omului diferă atât de adesea de acțiunile sale. Analizează în profunzime conflictele din Irak, Afghanistan și Israel/Palestina, furnizând detalii neașteptate și nuanțate despre mecanismele imperiale ale planetei noastre din ce în ce mai haotice. Și, în noua postfață, se referă la alegerea lui Donald Trump ca președinte și la ce înseamnă aceasta pentru societatea americană.

Necruțătoare și meticulos documentată, Cine conduce lumea? ne furnizează înțelegerea indispensabilă a problemelor centrale ale timpului nostru, exact lucrul pe care îl așteptam de la Chomsky.

“Pentru toți cei care vor să afle mai multe despre lumea în care trăiesc… există un singur răspuns: citiți Noam Chomsky.” (New Statesman)

Cumpără cartea de la punctele de difuzare a presei, începând de luni, 16 septembrie, la 19,99 lei

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter