Prognoza meteo pentru toamna 2018. Vești îngrijorătoare pentru Europa

De Oana Dinu, pe Ultimul update Vineri, 14 septembrie 2018, 17:53
Prognoza meteo pentru toamna 2018 aduce vești îngrijorătoare pentru întreaga Europă. Specialiștii anunță caniculă, secetă, incendii de vegetație.

Prognoza meteo pentru toamna 2018 emisă de experți arată că temperaturile ridicate vor continua și la început de anotimp, pe întreg continentul, potrivit ObservatorTv.

Astfel că, potrivit datelor anunțate de meteorologii de la AccuWeather, în Europa de Est, Franța, Germania, Marea Britanie, vremea se va menține caldă, cu temperaturi peste media obișnuită. Doar în Sudul Europei există șanse de precipitații.

Din luna noiembrie, temperaturile ar putea să scadă în aceste regiuni și să apară ploile. Cele mai multe precipitaţii vor cădea în Irlanda şi Scoţia.

În Scandinavia există pericolul incendiilor de păduri în continuare, în timp ce în Italia, regiunea Balcanică și Grecia, după canicula din luna septembrie, vor începe ploile până în luna octombrie sau noiembrie. În regiunile în care incendiile au distrus vegetația, pot apărea inundații. După valul de căldură neobișnuit de la Cercul Polar din această vară, în Suedia au izbucnit numeroase incendii care au afectat 50 de mii de hectare de teren. În lunile octombrie și noiembrie temperaturile vor scădea semnificativ.

Prognoza meteo pentru toamna 2018 în România

În Europa de Est, temperaturile vor fi specifice sezonului estival chiar până la sfârșitul toamnei, inclusiv în partea nordică.

În Ucraina, Republica Moldova, România şi Belarus, deși vremea va fi una frumoasă, pericolul secetei foarte ridicat va afecta agricultura.

Cu astfel de condiții meteorologice, nu vom avea parte nici de zăpadă prea devreme.

Citește și:

Julia Roberts arată senzațional la 50 de ani. Are un trup perfect FOTO

Ivonne Ghiță a murit. Comentatoarea sportivă avea 50 de ani

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter