„Ursul” şi alte premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu, pe

Singurul urs al Circului de Stat este vândut din lipsă de bani, un pensionar pleacă în călătoria vieţii lui pentru a-şi recupera actele pentru pensionare, iar Natalie Portman şi Anthony Hopkins…

… se întorc în cinematografele româneşti în cel mai nou film al lui Kenneth Branagh.

Thor

Cu o distribuţie de excepţie – Chris Hemsworth, Natalie Portman, Anthony Hopkins -, pelicula bazată pe benzile desenate Marvel a câştigat cu uşurinţă aprecierea publicului, iar regizorul Kenneth Branagh, critici dintre cele mai bune.

Şi actriţa Rene Russo şi-a arătat încrederea în acest proiect, alegând să îşi facă revenirea pe marile ecrane în filmul lui Branagh, după şase ani de absenţă de pe platourile de filmare.

Ca pedeapsă pentru faptele sale nesăbuite, Thor este izgonit de pe tărâmului fantastic Asgard şi trimis să trăiască pe Pământ. Cu timpul, devine cel mai de temut protector ai oamenilor.

Ursul

Este cel mai nou film al lui Dan Chişu, după „WebSiteStory”, un film modern care s-a vrut diferit de şablonul peliculelor româneşti, dar care nu a primit prea multe laude.

Cu „Ursul”, acesta revine se pare la perioada care ne frământată pe noi cel mai tare, anii ’90, imediat după revoluţie. Dar nu te grăbi cu presupunerile. Filmul este o comedie despre singurul urs al Circului de Stat, se pare soluţia salvatoare a directorului pentru a face rost de bani.

Pentru a rezolva problemele financiare, noul director vrea să vândă ursul unui vânător german. Artiştii circului se împotrivesc şi îl urmăresc pe director până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

În rolurile principale apar Şerban Pavlu, Mihai Constantin şi Cosmin Seleşi.

Mammuth

O tragicomedie copioasă cu unul dintre cei mai buni actori francezi – Gérard Depardieu -, filmul spune povestea unui muncitor  la un abator.

Poreclit „Mammuth”, Serge Pilardosse se pregăteşte să iasă la pensie. Numai că, după o viaţă de muncă, acesta constată că nu va obţine toate drepturile financiare pe care le merită. Salvarea vine de la tânăra lui nepoată (Miss Ming), a cărei imaginaţie îi deschide noi orizonturi bătrânului viitor pensionar.

Mănuşi Roşii

Filmat în celule obscure ale penitenciarelor Securităţii, filmul rememorează perioada tristă a romanilor persecutaţi de securişti turnători, duşmani, vecini, colegi pârâcioşi sau membri ai familiei terorizaţi la rândul lor.

Filmul, în regia lui Radu Gabrea, urmăreşte destinul unui tânăr sas din Braşov, arestat de Securitate. După 2 ani de anchete, Felix devine martor al acuzării, în procesul împotriva prietenilor săi. Studentul este pus să aleagă între a fi trădător sau victimă.

Pelicula se bazează pe cartea autobiografică a pastorului Eginald Schlattner, „Mănuşile roşii”.
În film joacă Marcel Iureş.

La început a fost cuvântul/ The Great Debaters

Cel de-al doilea film regizat de Denzel Washington (după „Antwone Fisher”), „The Great Debaters” este inspirat din povestea impresionantă a unei echipe olimpice ai Colegiului Wiley.

În pofida legilor rasiste, profesorul Melvin B. Tolson ( Denzel Washington) îşi conduce studenţii de culoare geniali către victorie, deşi totul pare să fie împotriva lor.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter