„Hop- Ţop” şi alte premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu, pe

Regizorii ne pun din nou pe jar cu scenarii apocaliptice despre sfârşitul lumii. Până atunci însă, avem parte şi de o comedie simpatică de Paşte, dar şi de sentinţe care…
 …vin să facă dreptate în lume, la ameninţarea extratereştrilor.

Invadarea lumii: Bătălia Los Angeles/ Battle: Los Angeles

Un science-fiction teribil despre invadarea lumii, despre care, însă, noi n-avem motive să ne facem griji pentru că, în mod paradoxal, apocalipsa se petrece de câţiva ani numai în America. Astfel, după o serie completă de producţii intitulate sugestiv „2012”, Jonathan Liebesman trezeşte în rândul americanilor motive serioase să se teamă.

OZN-urile ameninţă să invadeze serios, de această dată, pământenii de pe suprafaţa Los Angeles-ului, dar invazia se extinde şi în marile oraşe ale lumii. Bucureşti nu este inclus pe listă, aşa că preţ de 100 şi ceva de minute te poţi relaxa privindu-i pe Aaron Eckhart (din The Dark Knight) şi Michelle Rodriguez cum salvează lumea.

Hop-Ţop/ Hop

Dacă ai audiat cu plăcere veveriţele cântătoare cu care se pricopseşte Alvin, atunci poate că o să îţi placă şi „Hop”, cel mai nou film al regizorului Tim Hill care propune, în mod inspirat, o producţie tematică de Paşte.

Pe insula Rapa Nui, adică Insula Paştelui, Iepuraşul de Paşte şi ajutoarele lui pregătesc în fabrica de ciocolată coşuri cu bomboane, asemeni lui Moş Crăciun.

Fireşte că misiunea lor este sabotată de Carlos, un pui obez, după ce Iepuraşul pleacă la Hollywood să devenă baterist.

În film joacă James Marsden şi Russell Brand.

Periferic

Primul lungmetraj al lui Bogdan George Apetri, distins la Salonic cu cel mai important premiu al festivalului – Golden Alexander şi cu alte patru la Varşovia – debutează în cinematografele româneşti în acest final de săptămână.

Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda (Ana Ularu) plănuieşte să fugă în străinătate şi să înceapă o nouă viaţă. Numai că ea trebuie să se confrunte mai întâi cu trecutul ei dureros – familia care a respins-o, fostul ei iubit şi copilul său.

Un rol excepţional al Anei Ularu, recompensat la Varşovia şi Locarno, alături de alte intrepretări remarcabile din partea lui Andi Vasluianu şi Mimi Brănescu.

Avocatul din limuzină/ The Lincoln Lawyer

Reprezentat de o distribuţie de primă mână, „The Lincoln Lawyer” vine să facă dreptate într-o lume plină de răutăţi, violenţe şi nedreptăţi.

Acţiunea se petrece tot în L.A., înainte de invazia extraterestră a lui Liebesman, când Matthew McConaughey, în rolul unui avocat care îşi „improvizează” biroul într-un Lincoln, caută să desluşească un caz ciudat.

În ajutorul avocatului Mickey Haller vine şi frumoasa actriţă Marisa Tomei.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter