Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Sâmbătă, 03 ianuarie 2015, 13:19

Versatilă și elegantă, rochia neagră este una dintre acele piese care nu ar trebui să lipsească din garderoba unei femei. Dacă nu știi ce model ți se potrivește, am selectat pentru tine cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor.
„That Dress” (Acea Rochie) a fost purtată de Elizabeth Hurley în 1994, la premiera filmului „4 nunți și o înmormântare”, și a rămas în istorie ca una dintre cele mai răvășitoare apariții. Până în acel moment, Hurley era doar prietena lui Hugh Grant, însă rochia creată de Versace a transformat-o într-o divă.
LBD a costat 5.000 de dolari și este una dintre cele mai celebre creații Versace. Pentru realizarea ei, designerul a folosit mătase și lycra, iar în locuri strategice, a plasat ace de siguranță uriașe.
Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

Rochia neagră purtată de Angelina Jolie la Oscar 2012

La Gala Premiilor Oscar din 2012, toată lumea a vorbit despre Angelina Jolie și rochia ei neagră. În momentul în care a pășit pe covorul roșu, actrița și-a dezvăluit coapsele prin despicătura rochiei din catifea neagră. Creația casei Versace costă de la 10.000 de euro.
Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

Rochia neagră purtată de Audrey Hepburn

Probabil cea mai celebră rochie neagră a tuturor timpurilor este cea creată de Guvenchy pentru Audrey Hepburn. Actrița a purtat-o în scena de început a filmului „Mic dejun la Tiffany”. De fapt, Givenchy a creat nu una, ci trei astfel de rochii. Una a fost scoasă la licitație în Londra, în 2006, și a fost cumpărată cu 923.187 de dolari, a doua este păstrată în colecția privată a designerului, iar a treia este expusă la muzeele din întreaga lume.
Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

Rochia „Revenge”, purtată de Prințesa Diana

Prințesa Diana intră și ea în categoria femeilor care au fost răvășitoare în rochia neagră. În 1994, a apărut într-o rochie neagră numită de presă „răzbunarea”. Apropiații săi au spus, atunci, că Prințesa o avea în garderobă de multă vreme, dar a ezitat să o poarte, pentru că i se părea prea sexy. La o zi după ce Prințul Charles a mărturisit public că avea o aventură de ani de zile cu Camilla Parker Bowles, Prințesa Diana a ales să poarte rochia neagră la un eveniment organizat de Vanity Fair. Rochia „Revange” a fost licitată în 1997, pentru suma de 74.000 de dolari.
Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

Rochia purtată de Rita Hayworth, în „Gilda”

„Gilda” este un film din 1946, în care Rita Hayworth a jucat rolul unei femei fatale. Una dintre cele mai importante scene este cea în care actrița cântă „Put the Blame on Mame” într-o rochie neagră, cu mișcări provocatoare.
Creată de designerul Jean Louis, a fost rochia perfectă pentru această scenă, iar la acea vreme a costat 60.000 de dolari.
Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

Rochia neagră purtată de Coco Chanel

Coco Chanel a purtat o rochie neagră, simplă și elegantă pentru coperta revistei Vogue din 1926 și a fost momentul în care s-a născut LBD. Chanel a creat-o pentru ca femeile să o poarte la orice ocazie.
Cele mai celebre rochii negre ale tuturor timpurilor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter