Povestea lor: „Dumnezeu ne alege prietenii adevăraţi”

De Libertatea pentru femei, pe

O întâmplare a făcut ca Ancăi să-i apară în cale nişte oameni minunaţi. Au păstrat legatura peste ani, iar azi se bucură de o prietenie rar întâlnită.
„Tineri, frumoşi şi plini de speranţa… Aşa eram în 2005, când a început povestea noastra. Prietenul meu de atunci, dornic de realizari mareţe, de schimbare şi plin de curaj, ca mai toţi tinerii, a luat calea strainataţii. Şi a revenit în ţara cu ceea ce avea sa devina, în timp, parte din sufletul meu: o prietenie frumoasa.

Distanţa căleşte

Undeva, într-o zona îndepartata şi rece a Italiei, locuiau Angi şi Sebi, un cuplu minunat, de loc din Baia Mare. S-au cunoscut acolo şi au devenit apropiaţi. Deşi anii au trecut şi multe schimbari ne-au aparut în cale, nimic din ce ne-a legat la început nu s-a schimbat. Dimpotriva, relaţia noastra a prins radacini şi s-a închegat. Ani la rând am vorbit doar la telefon şi prin internet. Între timp, eu am devenit soţia unui barbat extraordinar şi mama unui copil minunat. Cu toate astea, prietenia noastra a ramas la fel de vie. Şi asta în ciuda faptului ca ne-am vazut doar o singura data în viaţa, atunci, în 2005. Însa, anul trecut, în decembrie, soţului meu i-a venit ideea de a revedea oamenii atât de dragi mie. Şi, dupa 8 ani, ne-am regasit, la fel de frumoşi şi sinceri!

Bucuria regăsirii merită orice efort

Am avut de parcurs un drum destul de anevoios, de 8 ore. Însa, gândul ca vom fi din nou împreuna ne-a dat putere. Ştiam ca la capatul drumului suntem aşteptaţi de oameni dragi. Eram convinsa ca soţul meu va primi rasplata bucuriei pe care mi-a adus-o mie în sufl et acceptând aceasta calatorie. Şi am ajuns la Baia Mare. Era târziu în noapte, iar GPS-ul, singurul nostru sprijin în urmarea precisa a itinerariului. Eu nu mai fusesem acolo decât cu trenul, aşa ca nu eram de ajutor. Traiam, în schimb, un amalgam de emoţii şi o fericire de nedescris.
Prietenii noştri dragi ne aşteptau cu sufletul la gura. Când am ajuns la ei acasa, el ne-a întâmpinat la maşina şi, de la o fereastra, am auzit-o pe ea strigând fericita: „Aţi venit cu adevarat!” Şi acum simt furnicaturi de emoţie. Am stat la poveşti pâna-n zorii zilei, de parca aşa am fi petrecut de nenumarate ori pâna atunci. Ne-au facut sa ne simţim mai ceva ca acasa. Dupa cele câteva zile petrecute împreuna, a venit şi clipa desparţirii. Am plecat cu lacrimi în ochi, promiţând ca ne vom revedea curând.
Acum îi mulţumesc soţului meu pentru cadoul minunat pe care mi l-a facut, ducându-ma la prietenii mei dragi, Angi, Sebi şi fiul lor, Orlando, carora le transmit ca îi iubim şi abia aştept urmatoarea întâlnire… la Iaşi!”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter