„Piraţii din Caraibe” şi alte premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu, pe

Lansat recent pe Croazetă, „Piraţii din Caraibe” ajunge, la doar câteva zile distanţă, în cinematografele noastre, alături de un alt elogios film la Cannes, „Unchiul Boonmee”…
 …câştigătorul festivalului în 2010.

Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi

Seria aventurilor piraţilor din Caraibe continuă în regia lui Rob Marshall cu o intrigă centrată de data aceasta pe apariţia unei femei misterioase şi periculoase.

Căpitanul Jack Sparrow reîntâlneşte o femeie din trecutul său şi, deşi riscă să se lase pradă farmecului ei, realizează că aceasta vrea doar să îl folosească pentru a găsi legendara Fântână a Tinereţii.

Când este obligat să se urce la bordul navei Revenge, condusă de formidabilul pirat Blackbeard, Jack se trezeşte în faţa unei neaşteptate aventuri în care nu ştie de ce să se teamă mai mult: de Blackbeard sau de femeia misterioasă.

Distribuţie: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Penélope Cruz, Ian McShane.

Unchiul Boonmee

Premiată anul trecut cu Palme d’Or, pelicula thailandeză care a emoţionat publicul de la Cannes, ajunge în final, la exact un an ed la preiera pe Croazetă, şi pe marile ecrane de la noi.

Filmul, o tragi-comedie, spune povestea Unchiul Boonmee, care suferă de insuficienţă renală. Practicant de yoga, acesta presimte că va muri în 48 de ore.

Alege să moară în liniştea căminului său, însă aici îi apar soţia defunctă şi fiul său decedat, reîncarnat într-o maimuţă din junglă.

Retrospectiva Jiri Menzel

Un moment cinematografic de neratat, mai ales de amatori, este retrospectiva impresionantă a filmelor lui Jiri Menzel, care are loc la Cinema Scala.

Cel mai notoriu regizor ceh, Jiri Menzel se află în aceste zile la Bucureşti, cu ocazia proiecţiei celor mai cunoscute filme ale sale, prilej cu care cineastul a fost decorat de Traian Băsescu.

Joi, începând cu ora 18.00, poţi viziona două pelicule extraordinare, „Ciocârliile pe sârmă / Larks on a String” şi „În slujba regelui Angliei / I Served the King of England„, de la ora 20.00.

Filmele sunt subtitrate În limba română şi engleză.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter