Nuntă în cele mai romantice locuri din România

De Steluţa Năstase, pe

Tu – prinţesă, el – prinţ şi un castel luminat feeric, apărat de cavaleri şi de un conte tare simpatic, e scenariul perfect pentru ziua cea mare.
Dacă aţi vrea să fugiţi de lume, sunt locuri în ţară încă neatinse de turism, cu vedere la cer şi puteri miraculoase.

Ceremonie la Castelul lui Vlad Ţepeş

 
Chiar în locul în care, spune legenda, în urmă cu câteva secole se plimba Contele Dracula, azi, tinere domniţe îmbrăcate în rochii de basm îşi aşteaptă cu nerăbdare alesul. La Castelul Bran, ceremonia este oficiată de un preot în Salonul de ceai si muzică al Reginei Maria, unde în trecut se odihnea si Vlad Tepeş.
Cu emotiile fireşti ale trecerii de la viaţa de burlăciţă la cea de femeie serioasă, vei păşi alături de iubitul tău pe covorul roşu presărat cu petale de trandafir într-o atmosferă princiară creată de muzica unui cvartet de cameră aflat lângă şemineu. De la eveniment nu lipseşte Dracula, care vă face să uitaţi de orice emoţii, se va tachina un pic cu domnişoarele de onoare şi le va încurca ordinea cavalerilor mult prea serioşi.
După ceremonia fastuoasă, nu uita de ritual: să îl calci pe picior şi să-i aduci aminte că împreună cu maestrul de ceremonii, Dracula, trebuie să mergeţi într-un cort amenajat la poalele castelului, lângă lacul împresărat cu lumânări plutitoare. Aici vă aşteaptă cei mai petrecăreţi invitaţi pe care merită să îi primiţi regeşte cu gorgonzola şi nuci, prosciutto cu pepene galben, ruladă de vită cu spanac, somon american cu sos de ceai negru şi sos alb, piept de raţă cu ardei şi sos de fructe de pădure. Cea mai ieftină petrecere de nuntă la castel costă 4.000 de euro, însă în  funcţie de decoruri, meniuri, muzică şi scenarii, suma poate trece de 18.000 de euro.

Minicroazieră din Mangalia

Vântul suflă lin peste luciul apei, pescăruşii privesc adâncul de la înălţime, norii se pregătesc să depene  povestea voastră de dragoste în cea ma importantă zi din viaţă. Casa Căsătoriilor din Mangalia pare a fi desprinsă din filme fiind decorată cu porumbei, marea şi fântânile arteziene colorate vă sunt martore într-o atmosfera voioasă şi relaxantă. Pentru a celebra evenimentul, puteţi alege o plimbare cu trăsura pe faleză sau pe malul mării călare pe cei mai frumoşi cai împrumutaţi de la Herghelia din Mangalia. Propunerea noastră pentru petrecere este un restaurant de pe pontoanele portului sau, de ce nu, bordul unuia din iahturile care tronează impunătoare spre a fi admirate. „El Comandante” primul iaht autohton înscris în circuitul turistic din zona Mării Negre vă poartă până la Balcik, Bulgaria pentru a vizita reşedinţa de vară a Reginei Maria şi vă poate oferi o croazieră de şapte zile pe litoralul grecesc.
Află cum să planifici o nuntă medievală pe TV Travel
Templul Ursitelor, locul unde se schimbă destinul
Dacă eşti supertiţioasă poţi înlocui … ceva nou, ceva vechi, ceva albastru, cu un loc plin de puteri miraculoase. La poalele Fagăraşului, în stravechiul sat românesc Sinca Veche, se află “Mănăstirea Săpată în Piatra” sau “Templul Ursitelor”, un tărâm sacru, cu o vechime de peste 7000 de ani despre care se spun poveşti fabuloase, încărcate de magie. Grota, scobită în poalele dealului, impresionează ochiul prin forma ei stranie. Locul este împodobit cu icoane, flori de munte şi candele care nu apuca să se stingă niciodată. Localnicii spun că prin hornul spiralat pătrund spiritele, ursitoarele care vă pot îndeplini dorinţele şi vă schimbă în bine destinul. Aşa că, dacă vă doriţi să trăiţi fericiţi împreună până la adânci bătrâneţi planificaţi nunta aici, ceea ce vă doriţi cu tărie se va îndeplini. Dacă beţi apă din izvorul aflat în apropiere, vă încărcaţi de energii pozitive, aşa că se anunţă o căsnicie fără certuri.
Află cum te poţi căsători lângă un inel cu vedere la cer pe  TV Travel
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter