Nu îi este ruşine să poarte rochie. Vezi cât de puternică este

De Diana Zagrean, pe

Amy Purdy este actriţă, model, dansatoare, designer vestimentar, autor de cărţi, campioană mondială la snowboarding, medaliată cu bronz la Jocurile Paralimpice, speaker motivaţional şi fondatoare de ONG. Toate astea fără picioare, splină şi cu un rinichi primit de la tatăl ei.
 
Superba Amy Purdy are 35 de ani şi o carieră strălucită, devenind un adevărat super erou pentru femeile din lumea întreagă.
La doar 19 ani, ea s-a îmbolnăvit de o formă urâtă de meningită, care a dus-o în şoc septic în mai puţin de 24 de ore de la îmbolnăvire.
Nu îi este ruşine să poarte rochie. Vezi cât de puternică este
Doctorii i-au dat 2% şanse de supravieţuire, deoarece infecţia era incredibil de agresivă, rinichii îi cedaseră şi ambele picioare au trebuit amputate, din cauza cangrenei.
În urma infecţiei puternice, femeia şi-a pierdut ambele picioare, amputate de sub genunchi, ambii rinichi (a primit un transplant de la tatăl ei, ulterior), splina şi aproape a murit.
Pentru că a reuşit să supravieuiască unei asemenea boli grave, femeia a decis că nimic nu îi poate sta în cale.
Nu îi este ruşine să poarte rochie. Vezi cât de puternică este
La şapte luni de când a primit protezele pentru picioare, Purdy s-a apucat de snowboarding. La un an de la amputarea ambelor picioare, ea câştiga prima competiţie de snowboarding şi o bursă pentru a continua să inspire oamenii cu deficienţe fizice.
În 2003 a continuat cariera de terapeut şi maseur pentru persoane care au suferit accidente, dar s-a apucat şi de actorie şi modeling. A jucat chiar şi într-un videoclip al Madonnei.
Purdy nu a renunţat nicio clipă să ajute oamenii cu probleme, astfel că a înfiinţat propria organizaţie nonguvernamentală pentru susţinerea persoanelor cu dizabilităţi care vor să practice sporturi.
Nu-i aşa că este un model pentru oricine, nu doar pentru persoane cu dizabilităţi?
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter