Miracol de Crăciun. După 60 de ani de prietenie, au aflat întâmplător că sunt frați

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 27 decembrie 2017, 15:46
Alan Robinson și Walter Macfarlane, doi bărbați născuți în Honolulu, Hawaii s-au cunoscut când erau la școală și au rămas prieteni chiar și după pensionare, deși diferența de vârstă dintre ei este de 5 ani.

Anul acesta, au sărbătorit ceea ce ei numesc „miracol de Crăciun”, după ce au aflat întâmplător că sunt frați.

„A fost un șoc, dar când ne-am gândit mai bine ne-am dat seama că de fapt avem multe trăsături fizice comune. A fost o experiență copleșitoare și încă mai este. Nu știu cât timp va dura până când îmi voi reveni din șoc”, a povestit Alan Robinson.

Dincolo de pasiunile comune și asemănările fizice, i-a apropiat şi altceva. Walter nu şi-a cunoscut mama, iar Alan știa că a fost adoptat în copilărie.

“Am avut un frate mai mic pe care l-am pierdut când aveam 19 ani. M-am gândit că nu-mi voi cunoaşte niciodată mama şi nu voi avea niciodată nepoţi”, a explicat Walter Macfarlane.  

Încurajat de familie, Walter a decis să îşi caute mama cu ajutorul unei baze de date ADN. Pe lista cu cele mai multe potriviri se află cineva cu numele de utilizator Robi 737. Cei doi aveau cromozimi X identici, ceea ce înseamnă că au aceeași mamă.

Walter l-a sunat pe Alan și i-a povestit despre utilizatorul Robi737, descoperit pe Ancestry.com, care îi era frate, fără să știe că utilizatorul respectiv era chiar prietenul său cu care vorbea la telefon. Au pus rapid cap la cap informațiile și și-au dat seama că, pe lângă o prietenie de șase decenii, aveau și legături de sânge.

Cei doi le-au dat vestea cea mare rudelor și prietenilor chiar de Crăciun. „Este cel mai frumos cadou pe care l-aș fi putut primi”, a declarat Alan Robinson. „Este un adevărat miracol de Crăciun și suntem foarte fericiți că ne-am găsit unul pe celălalt”, a adăugat Walter Macfarlane.

Citește și – Au elucidat un mister vechi de 20 ani după ce fiica lor a venit acasă cu noua ei prietenă

Citește și – După 10 ani de pozat oameni fără adăpost, o fotografă și-a găsit tatăl printre ei

Foto –

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter