Letiţia Exner, maratoane în Sahara şi Himalaya

De Erika Chivu, pe Ultimul update Marți, 22 martie 2022, 17:25

Letiţia Exner este pasionată de alergat, dar nu oricum, ci în condiţii extreme. A terminat un maraton în Sahara şi unul în munţii Himalaya, iar acum îşi doreşte să alerge la Cercul Polar.
Când te vaiţi de oboseală după ce ai urcat un etaj, când îţi vine să izbucneşti în lacrimi la finalul unei zile pline, când ţi se pare prea grea sacoşa de la shopping… gândeşte-te că toate astea sunt „probe” uşoare pe lângă cele la care se supun alte femei, doar ca să-şi demonstreze că pot.

Există femei care nu numai că pot urca un etaj fără să obosească, dar sunt atât de puternice încât aleargă 42 de kilometri în deşert – proba supremă de rezistenţă fizică şi psihică. Nu sunt venite de pe altă planetă, nu sunt sportive de performanţă, iar dacă le vezi nu ai zice că sunt diferite de noi. Una dintre ele este Letiţia Exner care, la 27 de ani, este capabilă să treacă peste orice limită fizică sau psihică.

De la economistă sedentară la maratoane extreme

Când m-am întâlnit cu Letiţia Exner mă aşteptam să văd un „pachet de muşchi” care toată ziua nu se gândeşte decât la antrenamente şi îşi cântăreşte fiecare gram de mâncare. Ei bine, este o fată ca toate celalalte, cu preocupări normale, cu un job normal, cu slăbiciuni şi defecte – nu stă prea bine cu organizarea, după cum spune ea.  

Letiţia Exner, maratoane în Sahara şi Himalaya

Letiţia mi-a povestit că a început să alerge acum doi ani, mai mult în joacă. Un prieten se pregătea pentru un triatlon şi ca să-l susţină a început să alerge împreună cu el. Lucra în audit, un job sedentar, stresant, care nu îi lăsa timp nici pentru masă, darămite pentru mişcare. Aşa că prima ei alergare nu a fost decât un mers mai rapid. Dar nu s-a lăsat şi încet, încet a fost prinsă de microbul alergării.

Letiţia Exner, maratoane în Sahara şi Himalaya

A început cu un cros de 4 kilometri, urmat un semimaraton (21 de kilometri) şi o ştafetă (10 kilometri), dar nu s-a gândit niciodată că va ajunge să alerge un maraton, mai ales unul în deşert.

Letiţia Exner, maratoane în Sahara şi Himalaya

Află în pagina următoare cum este să alergi un maraton în munţii Himalaya!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter