Cum îţi planifici cât mai bine o vacanţă

De Revista Unica, pe

Toată lumea în jurul tău face semne pe calendar şi vorbeşte despre concediul plănuit… în februarie. Iar tu, chipurile, eşti relaxată pentru că ştii că pe ultima sută de metri apar cele mai bune oferte.
Ofertele last minute nu sunt întotdeauna cele mai ,,fericite“. Poţi avea norocul să prinzi o croazieră pe Mediterană la jumătate de preţ cu vasul italian MSC Splendida, al doilea ca mărime după faimosul Oasis, sau poţi avea ghinionul să găseşti o ,,ofertă“ care, deşi e all inclusive, va costa dublu sau triplu, din cauză că mâncarea hotelului e oribilă şi eşti nevoită să mănânci în altă parte. De aceea e bine să te organizezi din timp!

Soare, mare sau munte?

Fă-ţi o strategie! Gândeşte-te ce vrei şi cu ce scop îţi iei concediu. Sau ce buget ai, dacă îl împarţi în două vacanţe, o săptămână de plimbare şi relaxare într-o ţară la mii de km depărtare şi  un city break la sfârşit de vară, pentru a prinde reduce-rile. Dacă vrei ceva mai aproape de casă, în Europa, ai un hobby ca pescuitul sau îţi place echitaţia ori cauţi un parcde aventuri, intră pe planyourvacation.net/europe şi site-ul te va ghida în funcţie de buget şi preferinţe spre alte zeci de locaţii selectate pe tema aleasă de tine!

Evită aglomeraţia!
Da, este romantic şi sună la fel de bine ca Paris, iar biletele de avion sunt incredibil de avantajoase… dar ce nu te informează compania aeriană (pentru că nu e de datoria sa) este cât de aglomerată este, de fapt, pe toată perioada verii, Roma! ,,La fel şi celelalte oraşe nordice din Italia: sunt un adevărat Babilon pe timp de vară. Sunt cozi peste tot: la muzee, la toalete, la traversat strada. Dacă ţi-e foame, cauţi
o masă minute întregi, iar mâncarea întârzie enervant de mult. Un hotel decent costă de la 100 de euro/noapte în sus (în loc de 50 în mod normal), nu poţi bea un cappuccino adevărat fără 8-10 euro sau să mănânci o felie de pizza fără 3-4 euro. Roma şi Albena sunt pline de români, însă nu acesta e motivul pentru care trebuie evitate. Unele hoteluri sunt overbooked, dar fac în continuare rezervări. La recepţie ţi se spune că nu poţi sta acolo şi eşti cazat în alt loc“, povesteşte Carla Enea, PR Manager BestTourism.

Găseşte un agent care să vorbească „pe limba ta“!
Până anul trecut, nu eram nici eu fan agenţie de turism, pentru că trăiam cu impresia că, deşi îmi face o ofertă, trebuie să fac pe detectivul şi să verific dacă nu cumva plătesc dublu. Iar sprânceana pe care o ridica de fiecare dată când îmi arăta o poză care depăşea bugetul meu… nu ajuta deloc! Se numeşte ghinion sau doar o experienţă proastă, pentru că anul acesta am ajuns în biroul unde trebuia, iar agentul de turism ocupă un loc aparte în agenda mea şi în telefon.  Este foarte important să înţeleagă ce vrei şi să fiţi pe aceeaşi lungime de undă. Şi, dintr-o simplă vizită şi o cafea servită pe balconul agenţiei, poţi
afla că ,,Nessebar este unul din cele mai frumoase orăşele medievale bulgăreşti. Cocoţat pe un deal de unde Marea Neagră se vede spectaculos, are străduţe înguste, cu buticuri atractive şi restaurante cochete, unde se mănâncă peşte proaspăt şi midii pregătite excepţional. În plus, e la doi paşi de Sunny Beach, probabil, cea mai modernă staţiune bulgărească. Sau că Navaggio este una din plajele cele mai fotografiate din lume. Ascunsă de o perdea înaltă de stânci, udată de ape turcoaz, e albă şi spectaculoasă când vii de pe mare, prinzându-te în mrejele ei încet, în ritmul bărcii. Când o vezi în toată splendoarea, de sus, rămâi fără cuvinte”, spune Carla Enea. Şi uite aşa ajungi în locuri frumoase fără stres!

Caută recenzii pe net

Este cel mai uşor să culegi informaţii adevărate dacă citeşti mărturiile celor care au fost în vacanţa pe care ţi-o doreşti  şi tu. Pe lângă clasicele tripadvisor.com sau lonelyplanet.com care îţi fac o descriere mai caldă decât Wikipedia, caută pe Google sub forma: „I was in…“ şi adaugă locaţia unde vrei să mergi. Vei vedea sute pagini, interviuri, filmări, bloguri de travel, care îţi vor face o idee despre ce înseamnă locul acela!

Undeva în Mallorca

Există o oază de relaxare, un loc atât de intim, încât nici măcar bloggerii de travel n-au ajuns să tasteze despre el. La Sa Pedrissa, muntele coboară până în mare şi, împreună cu apusul, pare un colţ de rai. În peisajul pitoresc, descoperi o vilă burgheză, ruptă parcă din filmele cu Sissi, înconjurată de copaci şi flori, mobilată stil ludovican şi accesorizată cu piese moderne icicolo, pentru a se integra în secolul al XXI-lea. 
Este genul de destinaţie pe care o găseşti după jumătate de zi de „googălit“ sau întâmplător, căutând vacanţe pe care le-ai face dacă ai câştiga la loto sau ai merge în luna de miere. Nu ştiu dacă preţurile de pe sapedrissa.com sunt all inclusive, dar e cu siguranţă un loc de vis,  cu spa şi răsfăţ de la natură cât vrei!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter