Vacanța de Paște 2019. Câte zile libere vor avea românii

De Oana Dinu, pe
Am intrat în Postul Paștelui și, chiar dacă mai este ceva timp până atunci, gândul ne zboară la zilele libere pe care le vom avea în preajma Învierii Domnului. Iată când pică vacanța de Paște 2019.

Toți românii, indiferent că lucrează la stat sau la privat, vor avea câteva zile libere în preajma Paștelui, una dintre cele mai importante sărbători în calendarul creștin. Copiii se vor putea bucura din plin de această perioadă, mai ales că ei vor avea o vacanță de Paște 2019 de două săptămâni, după cum prevede structura anului școlar 2018 – 2019.

Vacanța de Paște 2019 pentru școlari și preșcolari

După ce elevii au avut o vacanță intersemestrială, între 2 și 10 februarie, vor sta acasă de la finalul lunii aprilie, până la început de mai. Mai exact, aceștia vor intra în vacanța de Paște 2019 în 20 aprilie și se vor întoarce în unitățile de învățământ după două săptămâni, în data de 5 mai. Perioada include și ziua liberă de 1 mai, declarată nelucrătoare de către Guvernul României.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar 2018 – 2019 se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019. Pentru ceilalți copii, ultimul clopoțel dinaintea vacanței de vară va suna în data de 15 iunie, ca de obicei.

Vacanța de Paște 2019 pentru salariați

Din cele 12 zile libere din 2019, trei au trecut deja și urmează vacanța de Paște 2019. Învierea Domnului Iisus Hristos va fi sărbătorită în data de 28 aprilie, astfel încât românii vor avea liber din 26, când este Vinerea Patimilor, până în 29 aprilie. Catolicii vor celebra Învierea Domnului cu o săptămână mai devreme, pe 21 aprilie.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, salariații se vor bucura de acasă și de Ziua Internațională a Muncii. Pentru că diferența dintre vacanța de Paște 2019 și 1 Mai este de doar o zi, este posibil ca reprezentanții Guvernului să facă punte între zilele libere pentru bugetari, așa cum s-a mai întâmplat ulterior.

Zile libere după vacanța de Paște 2019

După vacanța de Paște 2019 și 1 Mai, vor mai fi opt zile libere până la finalul anului, după cum urmează:

1 iunie (sambata) Ziua Copilului

16 iunie (duminica) Rusalii

17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii

15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sambata) Sfântul Andrei

1 decembrie (duminica) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri) Prima zi de Crăciun

26 decembri (joi) A doua zi de Crăciun

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter