Jacheta cu aer condiţionat şi alte invenţii trăsnite pentru vară

De Unica.ro, pe

Canicula cauzează adesea disconfort şi insolaţie, dar în cazuri mai speciale poate stimula incredibil de mult imaginaţia. Inventatorii japonezi, tot ei, au găsit o metodă…
 … ingenioasă pentru a rezista căldurii din tremometre: au inventat jacheta cu aer condiţionat.

Nu te gândi că vei fi nevoită să cari aparatul de aer condiţionat în spate. Invenţia japonezilor este foarte practică. Jacheta este echipată cu un sistem propriu de aer condiţionat, adică două ventilatoare mici cusute pe spate, care să asigure răcoarea necesară atunci când te plimbi pe stradă sau în mijloacele de transport în comun. Practic,vesta ajută propriul sistem de răcire a organismului; transpiraţia fiind evaporată, se creează un efect de răcire în jurul corpului.

Aceasta este dotată cu motoraşe de 10 centimetri diametru, care sunt alimentate de baterii de tipul AA, ce durează până la câteva ore, dar acestea pot fi conectate, de asemenea, la un computer printr-un cablu USB, a explicat inventatorul japonez, Hiroshi Ichigaya, fost angajat al companiei Sony.

Fascinaţi de invenţii, cercetătorii nu şi-au pus limite în ce priveşte forţa de creaţie, iar unele au fost un adevărat succes, în vreme ce altele au fost de-a dreptul ridicole.

Maşina de spălat câini şi pisici

Inventatorii acestei ciudate maşinării s-au gândit, în 1998, că animalele ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament ca oamenii când vine vorba de masajul de la duş.

Aşa a apărut Lavakan, maşina automată de spălat animale, care, în mai puţin de jumătate de oră, lustruieşte patrupedele aşa cum nu reuşeşte niciun coafor canin.

În plus, este mai comod şi pentru stăpân, care nu se mai alege cu zgârieturi pe braţe după fiecare îmbăiere a patrupedului.

După ce sunt înspumate bine, animalele sunt curăţate şi uscate, fărăr zgârieturi sau muşcături.

Telefonul cu Coca-Cola

După ceasul care funcţionează cu apă, s-a simţit intens lipsa unui telefon mobil care merge cu Coca Cola.

Cel puţin aşa s-a gândit Daizi Zheng, care a realizat bizara invenţia.

Nu va ganditi ca dupa ce nu mai aveti nevoie de telefon puteti sa-i beti „bateria”, pentru ca s-ar putea sa nu va placa gustul.

Ideea nu a fost însă crearea unui recipient pentru a păstra sucul, aşa cum poate te gândeai. Daizi Zheng a vrut să transforme telefonul într-un gadget cât mai eco, având în vedere că majoritatea componentelor care folosite la fabricarea unei baterii sunt extrem de poluante.

Grătarul muzical

Poate nu ai băgat de seamă, dar de câte ori ai ieşit la iarbă verde, a lipsit totuşi ceva din portbagaj.

Grătarul cu staţie de amplificare audio şi boxe! Invenţia este pe cât de trăsnită, pe atât de utilă, numai dacă te gândeşti ce muzică trebuie să suporţi de câte ori mergi la păsure.

Grătarul la care poţi asculta muzică este inventat de George Foreman, un fost mare boxer al lumii, acum, un antreprenor de succes.

Foto: Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter