Interviu: Ana Novic, un designer la început de drum

De Unica.ro, pe

Ana Novic, un tânăr designer talentat, vorbeşte despre pasiunea ei pentru modă şi felul cum îşi crează hainele.
Unica: Bună, Ana! Eşti un designer la început de drum, dar foarte promiţător… Cum ai decis că vrei să faci din asta o carieră?
Ana Novic: Bună! Nu a existat un moment anume în care m-am decis că asta va fi cariera mea, s-a întâmplat, pur și simplu. Am știut dintotdeauna că sunt atrasă de acest domeniu, mai ales că, încă din adolescență, majoritatea hainelor pe care le port sunt creații proprii!

Unica: Ai avut sprijin din partea cuiva atunci când te-ai decis că vrei să faci din pasiunea ta un business?

Ana Novic: Depinde la ce te referi prin ”sprijin”. Financiar nu m-a ajutat nimeni, iar la nivel spiritual mi-a fost alături familia. Deși reticente la început, acum mama și sora mea sunt cele mai mari susținătoare!

Unica: Ştim că nu eşti deloc tipul designerului obişnuit! Tu eşti altfel… Ce te diferenţiază de alţi oameni care fac acelaşi lucru ca şi tine?

Interviu: Ana Novic, un designer la început de drum

Ana Novic: ”Altfel” spun clientele mele despre mine că sunt. În sensul că nu sunt tipul designerului obișnuit: desenez, după care încep să dau o formă reală schiței. Nici pe departe! Eu mă uit la material și văd deja forma finală. Fără să fac vreun fel de desen înainte. Și până acum ”rețeta” aceasta a mers de minune. Conform clientelor mele, nu am dat niciodată greș.
Unica: Care este publicul căruia i te adresezi, mai exact?

Ana Novic: Femeile sunt principala mea țintă. Fie că e vorba de tipe excentrice, fete cu personalitate puternică, senzuale, ușor retro etc., toate își pot găsi un articol de îmbrăcăminte la mine în atelier. Iar dacă nu găsesc nimic care să se potrivească personalității lor, nu trebuie decât să îmi spună ce și-ar dori să poarte. Până în acest moment, nu a existat comandă pe care să nu o pot onora!

Unica: Ştiu că ai îmbrăcat deja şi femei celebre de la noi din ţară. Dă-ne câteva exemple şi spune-ne cum ai ajuns să lucrezi cu ele?

Ana Novic: Cosmina Păsărin, Oana Mareș, Aylin Cadîr, Stella, Ale Blake sunt doar câteva femei din atenția presei pe care le-am îmbrăcat și pe care am ajuns să le cunosc prin diverse circumstanțe. Multe dintre ele încă îmi sunt cliente, ba chiar și prietene foarte bune.

Unica: Recent, ai fost prezentă la gala premiilor Media Music Awards de la Sibiu. Cum ţi s-au părut ţinutele prezenţelor feminine de la eveniment? S-au ridicat vedetele la înălţimea aşteptărilor tale?

Ana Novic: Poate că așteptările mele sunt prea mari în ceea ce privește felul în care ar trebui să se îmbrace femeile celebre de la noi. Nu m-a impresionat nimeni în mod deosebit. Au fost câteva apariții ok, dar și câteva dezastruoase. În mare, a fost un eveniment la care mă bucur că am participat!

Unica: Ştiu că tu ai o relaţie specială cu materialele, acesta fiind şi motivul pentru care reuşeşti să creezi lucruri frumoase, pe care clientele tale le apreciază şi revin cu drag pentru o nouă comandă. Cum reuşeşti?

Ana Novic: E un lucru care vine din mine. Nu m-a învățat nimeni să ”comunic” cu materialele. E foarte important să îți cunoști bine clientele, să știi ce fel de croi li s-ar potrivi, ce culori, ce model de rochie/bluză o avantajează etc. Am o relație foarte ok cu clientele mele constante, așa că îmi vine ușor să creez lucruri exact pe gustul lor. Cât despre cele noi, să spunem că citesc oamenii destul de bine…

Unica: E greu să creezi o rochie fără să o ai desenată înainte?

Ana Novic: Pentru mine, mai degrabă e greu să desenez o rochie înainte să o croiesc.
Interviu: Ana Novic, un designer la început de drum

Unica: Care este produsul de care eşti cel mai mândră până în acest moment?

Ana Novic: Sunt mândră de o rochie de mirească pe care o croiesc în această perioadă pentru o prietenă foarte bună. Ne cunoaștem din copilărie și, încă de pe vremea aceea, ea era sigură că eu îi voi face rochia de mireasă. Ceea ce s-a și întâmplat. E un produs la care am muncit mult, dar de care sunt mândră pentru că e o rochie de mireasă atipică: stilată, feminină, excentrică, exact ca personalitatea Veronicăi! Și nu e albă!

Unica: Te îmbraci cu hainele pe care le creezi sau ai un stil diferit?

Ana Novic: Port multe din creațiile mele, bineînțeles. Așa cum pot crea haine pentru personalitatea fiecărei cliente, evident că o pot face și pentru mine. Iar atunci când nu port ceva făcut de mine, am grijă să personalizez!

Unica: Spune-ne unde te pot căuta potenţialele cliente? Poate că reuşeşti să le cucereşti cu creaţiile tale şi să mai aduni câteva comenzi…

Ana Novic: Pentru moment domnișoarele sau doamnele interesate de ceea ce fac mă pot găsi pe Facebook: Ana Novic Brand. Site-ul este în lucru, dar promit să vă anunț imediat ce va fi gata!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter