Insula Comino a Maltei, un paradis pentru sporturi nautice

De Madalina Racorean, pe Ultimul update Marți, 28 iunie 2022, 10:51

Strălucirea şi radierea Lagunei Albastre din Insula Comino a Maltei este un motiv mai mult decât suficient să pui piciorul măcar o data pe aceste tărâmuri de vis.
Iubitorii de snorkeling, de scufundări sau cei care mânuiesc bine vela vor găsi aici locul ideal pentru a se bucura de sporturile nautice. Peste toate, ospitalitatea maltezilor e inepuizabilă, tocmai de aceea turiştii nu ezită să cunoască tot ce are de oferit această lume plină de culoare.

Insula Comino, situată la jumătatea distanţei dintre Gozo şi Malta, este un paradis pentru scufundători, pentru iubitorii sportului cu vela, scafandri, surferi şi pentru cei care iubesc excursiile pline de aventură. Laguna albastră a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz şi plaje aurii, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie de neuitat.

Dacă vom face o analiză a climei din Malta, concluzia e bună! Temperaturile ajung până la 35°C în anotimpul călduros. Astfel, cei care doresc să poposească aici trebuie să ştie că din luna iulie până în luna august, când apar şi vânturile africane foarte calde denumite Sirocco, vremea este ideală pentru băi de soare şi băi în mare. Iarna, cea mai mare temperatură înregistrată este de 15°C. Localnicii şi turiştii înoată încă din luna mai, iar marea rămâne la fel de caldă până la sfârşitul lunii septembrie.

Mâncaţi în restaurantele Malteze, au meniuri tradiţionale delicioase!

Pentru gurmanzi,arta culinară malteză oferă cele mai bune ingrediente locale “culese” din mare. Din meniurile numeroaselor restaurante ale staţiunilor din Malta nu lipsesc preparatele din peşte, fructele de mare, fructele şi legumele coapte la soarele mediteranean, toate având la bază reţete tradiţionale. Aşadar, mâncarea malteză este rustică, iar în restaurantele din staţiuni vei găsi atât friptură de oaie cu sos de mentă, dar şi friptură de pui preparată în  sosuri condimentate natural, foitaje umplute cu brânzeturi de toate felurile, precum şi paste hand-made. Friptura din iepure este o altă delicatesă din Malta, preparată tradiţional. Restaurantele o au în meniu ca “Stuffat Tal-Fenek” şi este una dintre cele mai râvnite feluri de mâncare a gurmanzilor ce poposesc pe aceste meleaguri.

Vezi şi alte locuri de vizitat în Malta!

Citeşte despre tradiţiile Maltei pe Ecotrend.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter