Util: Cum îţi îngrijeşti bijuteriile preţioase?

De Sandra S., pe

Cu fiecare ocazie specială sau eveniment la care participăm, bijuteriile frumoase ne scot în evidenţă sau completează ţinuta. Ştim cum să ne comportăm cu articolele vestimentare, dar cum ne protejăm şi bijuteriile de factorii externi? Iată câteva idei…
Pune fiecare bijuterie în câte un săculeţ de catifea. Astfel, pietrele mai dure (cum ar fi safirele sau diamantele) nu le vor zgâria pe cele mai moi (ca cele semi-preţioase).
Ca să le cureţi foloseşte o soluţie specială, delicată atât cu pietrele cât şi cu materialul din care sunt făcute – aur, argint, platină etc. Uită de reţetele bătrâneşti cu oţet sau amoniac, pentru că acestea pot fi prea dure şi iau luciul frumos al metalului.
Apa poate fi inamicul numărul 1. al bijuteriilor, aşa că ai grijă să nu le ţii într-o atmosferă umedă, pentru că se pot înnegri, păta sau îşi pierd luciul. Şterge-le din când în când cu o cârpă moale, delicată, uscată.
Înainte să le porţi, mai ales dacă nu te-ai mai atins de ele de ceva timp, inspectează-le cu atenţie. Vezi dacă a căzut vreo pietricică, dacă au verigi slăbite sau dacă încuietoarea mai funcţionează cum trebuie. Nu risca să le pierzi!
Foto:Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter