Notice: Undefined offset: 0 in /var/www/pasalau1.dev.unica.ro/site/wp-content/themes/unica-clean/single.php on line 52

Finala Eurovision 2019. Cine este marele câștigător

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 19 mai 2019, 09:03

Mult așteptata finală Eurovision 2019 s-a încheiat cu victoria lui Duncan Laurence, reprezentantul Olandei. Este a cincea oară în istoria concursului muzical când această țară iese triumfătoare.

Competiția muzicală Eurovision 2019 s-a încheiat, iar cel care va pleca acasă cu marele trofeu este Duncan Laurence, reprezentantul Olandei. Piesa interpretată de el, „Arcade”, a adunat 492 de puncte. Artistul de 25 de ani a cucerit publicul și juriul cu un cântec de dragoste, marcând astfel prima victorie a țării sale după 44 de ani.

„Această victorie o dedic visurilor măreţe şi, în primul rând, muzicii, întotdeauna muzicii“, a declarat Duncan Laurence, câştigătorul Eurovision 2019.

După ce juriile din toate cele 41 de ţări participante la Eurovision 2019 au votat, pe primele poziții se aflau Suedia, Macedonia de Nord şi Olanda. Dar acest punctaj a contat în proporție de 50%, iar votul publicului a însemnat jumătate din punctajul final și astfel clasamentul a fost schimbat, Olanda urcând pe primul loc.

Pe locul doi s-a clasat Italia, reprezentată de Mahmood cu piesa „Soldi“, iar pe locul trei s-a aflat Sergey Lazarev, reprezantantul Rusiei, cu piesa, „Scream“.

Recitalul Madonnei, aspru criticat de fani

În ciuda zvonurilor că prestația ei în finala Eurovision 2019 ar fi fost anulată, Madonna a urcat pe scena de la Tel Aviv pentru a suține un recital despre care presa internațională a scris că artista americană ar putea încasa în jur de 1 milion de dolari, bani ce ar fi fost oferiți de miliardarul şi filantropul israelian-canadian, Sylvan Adams.

Madonna a cântat hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, lansată împreună cu rapperul american Quavo. Noua piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, „Madame X”, care va fi lansat pe 14 iunie. Piesa a fost încheiată cu mesajul „Wake Up” /„Trezeşte-te”.

Publicul s-a arătat dezamăgit de prestația artistei, acesta fiind de părere că Madonna s-a chinuit să atingă notele înalte, potrivit adevărul.ro.

Sunetul clopotului și corul îmbrăcat în pelerine de călugăr au dat startul recitalui. Madonna a apărut pe scenă cu o mantie neagră, un ochi acoperit, asemănător unui pirat, și cu o cunună de perle pe cap.

În coregrafie, regina muzicii pop a introdus și un moment în care dansatorii au purtat măști de gaze, iar doi dintre ei s-au ținut de mână, având pe spate steagurile statelor Israel și Palestina. Această parte a show-ului, un apel la pace și o sugestie de încheiere a conflictului israeliano-palestinian, a fost o mare surpriză. Nu a fost inclusă în repetițiile oficiale și a fost desfășurată împotriva regulamentului Eurovision prevăzut în contract, după cum a declarat producătorul concursului.

Totuși, momentul a fost mult mai apreciat de fani, decât prestația Madonnei, pe care au calificat-o drept sfârșitul carierei ei muzicale.

Pe pagina oficială, Madonna a transmis că este o luptătoare pentru libertate și a mulțumit organizatorilor Eurovision că i-au permis să răspândească mesajul pentru „pace și unitate”.

Ester Peony a ratat finala Eurovision 2019

Ester Peony, reprezentanta României la ediția de anul acesta a Eurovision Song Contest, a ajuns până în semifinale cu piesa „On a Sunday”, dar a ratat calificarea în finală. În vârstă de 25 de ani, artista a prezentat un show care nu a fost pe placul tuturor, mulți ironizând-o pentru asemănarea vestimentației ei cu mitul lui Dracula.

Eurovision Song Contest

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 și este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume. Prima ediție s-a ținut în orașul Lugano din Elveția și a fost câștigat de țara gazdă. A fost singura ediție în care țările au putut fi reprezentate de două cântece. Fiecare țară participantă înscrie un cântec pentru a fi interpretat în direct la televizor și la radio, după care acordă voturi cântecelor celorlalte țări pentru a se determina cea mai apreciată melodie participantă.

Sursă foto: Hepta.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter