Cele mai delicioase festivaluri din Europa

De Unica.ro, pe

Toamna aceasta, ia-ţi gândul de la murături, dulceaţă sau alte fermentate, pentru că îţi propunem să nu stai prea mult în bucătărie. Cele mai delicioase festivaluri…
…din Europa ademeneşte turiştii din toată lumea să savureze turismul culinar, prin cele mai delicioase preparate specifice locului.

Pentru pofticioşi şi pentru gurmanzi, am pregătit mai jos, un itinerariu mai mult decât tentant pe la cele mai cunoscute festivaluri culinare din Europa ale toamnei. Nu le-am uitat însă nici pe ale noastre, în caz că ţi se face poftă de sarmale româneşti.

Festivalul de hering din Clovelly, Anglia

Clovelly este un mic port încântător scăldat în apele Canalului Mânecii şi unul dintre cele mai vechi şi mai cunoscute centre de hering din Europa.

Micul oraş, cu căsuţe joase din piatră şi flori la ferestre, de al cărui nume sunt legate şi personalităţi celebre ca Dickens şi Charles Kingsley, a dedicat micului peşte argintiu, care a asigurat hrana locuitorilor săi timp de secole, un festival tradiţional în toată regula.

Aici, pescarii încă folosesc metodele tradiţionale de pescuit, „captura” fiind cărată apoi de măgăruşi care se zăresc pe străzile pietruite ale oraşului.

Mergi să vezi expoziţia Kipperland, unde vei afla istoria heringului, gustă un cidru bun şi ascultă muzica tradiţională a celor mai bătrâni pescari din sud-vestul Angliei.

perioadă: 16 Noiembrie

Festivalul Internaţional de ciuperci din Aberfoyle, Scoţia

Celebrul oraş pe care Jules Verne l-a evocat în romanul său „Indiile negre/ Goana dupa meteor”, Aberfoyle îşi aşteaptă turiştii în fiecare toamnă la un mare festival cu delicii dintre cele mai variate, toate din ciuperci.

Ca o tradiţie cu istorie aici, la jumătatea lunii octombrie, locuitorii din Aberfoyle merg să culeagă ciuperci din Pădurea Regina Elisabeta, din care gospodinele prepară bunătăţi şi delicii recunoscute în tot ţinutul Scoţiei.  

Festivalul este una mare festin culinar cu bunătăţi tradiţionale.
Perioadă: 16-19 octombrie

Festivalul dovleacului şi jocurile olimpice de Halloween, Cheshire

Cele mai gustoase plăcinte de dovleac le vei găsi cu siguranţă în Cheshire, acolo unde are loc cel mai inedit festival de Halloween.

Sărbătoarea s-a  transformat cu timpul într-o competiţie prestigioasă, asemeni Jocurilor Olimpice, unde oricine poate să îşi testeze îndemânarea la ţintit dovleci, rostogolit dovleci, dacă vrei să joci bowling, mâncat plăcinte de dovleci şi tot felul de activităţi cu dovleci.

Festivalul îi răsplăteşte pe vizitatorii care vin costumaţi, aşa că dacă păstrezi ţinuta de anul trecut, mănânci  plăcinte de dovleac gratis.

Perioadă: 25-26 octombrie

Festivalul Ciocolatei Choco-Laté, Belgia

Fiind una dintre marile producătoare de ciocolată de top din lume, ar fi fost absurd ca Belgia să nu aibă şi un festival de ciocolată.

Fermecătorul orăşel medieval Brugge atrage o mulţime de pofticioşi din toată lumea la cel mai renumit festivaluri de ciocolată, ce reuneşte de asemenea artişti ai ciocolatei şi producători cunoscuţi.

Dacă eşti amatoare de ciocolată, atunci trebuie să guşti această experienţă culinară extraordinară.

Perioadă: 11 -13 noiembrie

Salon du Chocolat – Franţa

Dacă şi tu te întrebai de ce oraşul luminii este cel mai vizitat toamna, noi am găsit un răspuns. În fiecare an, în octombrie, Parisul miroase a ciocolată, atunci când „Salon du Chocolat” deschide apetitul turiştilor îndrăgostiţi cu cele mai rafinate şi bune sortimente de ciocolată.

Iată de ce trebuie să mergi la Paris în această toamnă.
 
Perioadă: 27 octombrie
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter