Facebook, ultimatum de la Uniunea Europeană: „Această situație continuă de prea mult timp!”

De Oana Dinu, pe
Facebook a primit un ultimatum de la Uniunea Europeană. Cea mai mare rețea de socializare din lume riscă să fie sancționată dacă nu aplică modificările. 

Facebook a primit avertizarea că trebuie să facă reglementările impuse de Uniunea Europeană până la sfârșitul anului, altfel va fi aspru sancționat, conform Realitatea TV.

Rețeaua de socializare nu s-a supus noilor norme privind protecția consumatorilor stabilite de UE, a anunțat comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova.

„Răbdarea mea a ajuns la limită. Deşi Facebook m-a asigurat că va adapta în cele din urmă condiţiile de utilizare care induc în eroare până în decembrie, această situaţie continuă de prea mult timp. Acum este momentul pentru adoptarea unor decizii şi nu pentru promisiuni. Dacă modificările nu sunt implementate complet până la sfârşitul anului, voi solicita autorităţii de protecţie a consumatorilor să acţioneze rapid şi să sancţioneze compania”, a declarat Vera Jourova.

Facebook a fost în centrul unui scandal mediatic, în urma suspiciunii că rețeaua de socializare ar fi facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de oameni de către o companie implicată în campania electorală din 2016, a președintelui Statelor Unite, Donald Trump. Odată cu declanșarea scandalului, Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul general al companiei Facebook, asigura atunci utilizatorii că a luat măsuri pentru ca o astfel de situație să nu se mai repete.

Citește și: 

Produsele de prezentare Apple afișează mereu ora 9:41. Care este explicația

Fiica lui Gică Hagi, marcată de rolul dintr-un film despre Experimentul Pitești: “Simt că am crescut brusc cu 20 de ani”

Sursă foto: shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter