Facebook a șters peste 580 milioane de conturi false

De Oana Savin, pe
În primele luni ale acestui an Facebook a șters 583 milioane de conturi false, a anunțat compania care a precizat că a întărit și „standardele comunității” împotriva imaginilor violente și a propagandei teroriste.

În urma scandalului cu Cambridge Analytica, Facebook încearcă să își sporească transparența. În acest sens, compania a transmis că cele 583 de conturi închise sunt separate de milioanele de încercări de creare de conturi false pe care rețeaua socială le împiedică în fiecare zi, relatează Bloomberg.

Citește și: Mark Zuckerberg, în fața Senatului american: „Sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă”

În primul trimestru, Facebook a retras de pe platformă aproximativ 30 de milioane de postări ce conțineau imagini sexuale sau violente, propagandă teroristă și discursul urii.

Inteligenţa artificială a ajutat la depistarea a 3,4 milioane de postări cu conţinut neadecvat, aproape de trei ori mai multe decât în ultimul trimestru din 2017.

În ciuda acestei evoluţii, grupul a transmis că aproximativ 4% din conturile de pe platformă sunt false.

Citește și: Facebook va lansa un serviciu de matrimoniale

În 85,6% din cazuri, Facebook a detectat imaginile înainte ca utilizatorii să semnaleze acel conţinut, potrivit raportului emis a doua zi după ce compania a anunţat că a suspendat accesul a 200 de aplicaţii în cadrul reţelei, pe fondul unor investigaţii cu privire la modul în care terţii gestionează şi utilizează datele personale.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter