Facebook modifică fundamental news feed-ul. Pe cine va afecta această schimbare

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 12 ianuarie 2018, 15:38
Mark Zuckerberg a anunțat o modificare majoră în funcționarea news feed-ului de la Facebook, confirmând astfel promisiunea făcută de a ajuta utilizatorii rețelei de socializare să interacționeze mai bine cu familia și prietenii lor,

Mai exact, vo vor avea prioritate conţinuturile distribuite de familiile şi de prietenii internauţilor, în detrimentul companiilor şi altor pagini.

CEO-ul Facebook a avertizat că timpul petrecut pe rețeaua de socializare va scădea. „Dacă facem ceea ce trebuie, cred că asta va ajuta comunitatea precum, în vreme ce businessurile vor beneficia pe termen lung”, a transmis Zuckerberg printr-o postare.

Aceasta este cea mai importantă modificare a strategiei de prezentare a conţinuturilor ce a fost operată în ultimii ani de reţeaua de socializare, care doreşte să pună accentul pe bunăstarea şi binele internauţilor.

Spre exemplu, Facebook estimează că o fotografie de familie are o valoare mai mare pentru un utilizator decât un clip al unei vedete sau reclama unui brand de îmbrăcăminte.

„Credem că interacţiunea între persoane este mai importantă decât consumarea pasivă de conţinuturi”, a spus John Hegeman , coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei Facebook, dăugând că noua strategie reprezintă „una dintre cele mai importante actualizări” operate de rețeaua de socializare.

„Facebook a fost construit pentru a-i apropia pe oameni. Această actualizare trebuie să contribuie la îmbunătăţirea acestui proces”, a mai spus Hegeman.

Aceste măsuri au fost luate după ce Facebook, la fel ca Twitter, a fost criticat că a permis dezvoltarea pe site-ul său a informaţiilor false, după modelul conţinuturilor publicate de internauţii ruşi în timpul campaniei prezidenţiale americane din 2016.

Cu ocazia rezoluțiilor sale pentru 2018, Mark Zuckerberg a promis că „va repara aceste erori”.

Citește și – Conţinutul Facebook va fi contra cost. Ce spune Mark Zuckerberg despre serviciul de paywall!

Citește și – Facebook introduce funcţia „Find Wi-Fi” în aplicaţia de mobil

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter