Evenimentele lunii iulie. Ce sa nu ratezi!

De Revista Unica, pe
Vara asta este a festivalurilor! De toate felurile, de la muzică rock, jazz sau electro, la party-uri pe malul mării sau în aer rece de munte, de la filme premiate la Cannes sau Berlin la documentare cu subiect politic, de la teatru la artă stradală, ți-am selectat cele mai cool evenimente ale acestui sezon. Nu mai lipsește decât să alegi ce-ți place!

 

Festivalul Internațional de Street ART
2-8 iulie/ Sibiu
Ediția a IV-a continuă demersul de transformare a orașului într-o galerie de artă stradală. Primul Tur de Artă Stradală din România, ce cuprinde acum 47 de picturi murale și peste 3.500 metri pătrați de culoare, va fi completat în acest an cu noi lucrări care vor însufleți zidurile gri și vor regenera întreg spațiul urban. Tema ediției este #CanYouFeel?, artiștii având libertatea să exprime ceea ce simt atât prin murale de mari dimensiuni, cât și prin instalații de artă, sculpturi sau performance-uri. Ce ocazie mai bună pentru a vizita acest frumos oraș?

Evenimentele lunii iulie. Ce sa nu ratezi!

NeverSea
5-8 iulie / Constanța
Lasă-te vrăjită de muzica celor mai în vogă artiști pe plaja Neversea din Constanța! Printre atracțiile festivalului se numără trupa irlandeză The Script, care va concerta pentru prima dată în Rom#nia, artistul britania John Newman, dar și legendara trupă Scooter. Atmosfera este completată de DJ-ii care au spus prezent la cel mai mare festival de la Marea Neagră: Axwell & Ingrosso, Steve Angelo, Allan Waker (un artist misterios care apare pe scenă cu o mască neagră pe față) și mulți alții!

Bucharest Jazz Festival
2 – 8 iulie / Bucuresti
Festivalul aduce în fiecare vară la București, in Piața George Enescu, legende ale jazzului internațional în concerte și ateliere cu acces liber pentru public. Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Lars Danielsson Quartet, Teodora Enache and The Prophet Band și Bucharest Jazz Orchestra feat. Bluie Noise sunt doar câțiva dintre artiștii anunțați la ediția de anul acesta. Artistul nominalizat la Grammy, Jan Garbarek concertează pe 7 iulie, alături de percuționistul Trilok Gurtu. Seara, după concertele din Piața George Enescu, Gabroveni Jazz Club găzduiește concursul de jazz al festivalului și live session-uri.

Gărâna Jazz Festival
12 – 15 iulie / Gărâna, jud. Caraș-Severin
Cu un public internațional din ce în ce mai numeros, Gărâna, satul dintre munți, va găzdui patru zile de concerte și experiențe muzicale dedicate pasionaților de jazz. Sunete, voci și instrumente din Coreea, Suedia, Cuba, Italia, SUA, Franța, Israel, Germania și Norvegia fac parte din line-up-ul ediției cu numărul 22. Câteva dintre numele anunțate în program sunt Roberto Fonseca, trioul Rymden, Stefano Battaglia Trio și Solista sud-coreeană Youn Sun Nah. În ciuda aerului rece de munte, atmosfera se anunță… fierbinte!

Evenimentele lunii iulie. Ce sa nu ratezi!

Adam Baldych

Electric Castle
18-22 iulie / Bonțida, jud. Cluj
Un festival unic, într-o locație unică, Electric Castle reușește să atragă la fiecare ediție spectatori din întreaga lume, oferind nu doar muzică, dar și experiențe diverse: performeri stradali, artă vizuală, numere de stand-up comedy. Din line-up-ul de artiști străini se remarcă London Grammar, Jessie J, Damian Marley, Nothing but Thieves, Groovy Armada, dar nu vor lipsi nici numele rom#nești: Vița de Vie, Omul cu Șobolani, Petre Inspirescu, Raresh. Se pare că la toate edițiile precedente a plouat, așa că ia cu tine neapărat o pereche de cizme de cauciuc!

Evenimentele lunii iulie. Ce sa nu ratezi!

Festivalul de Film și Istorii Râșnov
20-29 iulie / Râșnov
După atâtea nopți de dans și petreceri, acest festival, ajuns la ediția a X-a, este ocazia perfectă pentru a petrece câteva zile liniștite în Cetatea Râșnovului, la final de iulie. Ce promit organizatorii? 44 filme. 15 concerte. 22 prelegeri, dezbateri şi ateliere. 70 de invitaţi speciali. 5 expoziţii. Subiecte relevante, filme deştepte, lectori carismatici, public inteligent, dezbateri memorabile, concerte sofisticate, clădiri venerabile, cântări exuberante în aerul nopţilor carpatine, expoziţii, standuri de cărţi. Destule motive, am zice noi…

 

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter