DIY: Cum faci o cuvertură

De Lumea Femeilor, pe

Pentru serile mai reci, când stai în fotoliul preferat şi citeşti o carte sau te uiţi la televizor, o cuvertură uşoară e binevenită. O poţi face chiar tu, fără prea mare efort.
Pasul 1:
Ai nevoie de o bucată de material tip ţesătură mai rară, de preferat într-o nuanţă naturală, în dimensiunea dorită de tine. O foarfecă, un marker permanent pentru ţesături şi o bucată de carton pentru şablon. Cu foarfeca, taie cam 4-5 cm din margini­le bucăţii de pânză.
Pasul 2:
Deşiră apoi, de jur împrejur, bucata tăiată, pe o distanţă de 5 cm sau mai mult, în funcţie de cât de lungi vrei să fie franjurii cuverturii. Operaţiunea trebuie făcută cu mare atenţie, fir cu fir, dacă vrei să obţii efectul dorit. Altfel rişti să deşiri mai mult decât ţi-ai propus.
DIY: Cum faci o cuvertură
Pasul 3:
Stabileşte modelul pe care îl doreşti. Noi am ales o pană. Desenează-l şi decupează-l pe un car­ton tare. Apoi, aplică-l, din loc în loc, pe suprafaţa cuverturii şi umple spaţiile goale din interior cu markerul permanent. Alege o culoare care se armonizează cu materia­lul şi cu decorul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter