Cum să-ţi faci singură un ghiveci în mozaic. Poze

De Lumea Femeilor, pe

Ai un ghiveci mai vechi şi vrei să îi dai o nouă înfăţişare? Nimic mai simplu. Ai nevoie doar de câteva unelte, o far­furie veche şi un adeziv special. Iată care sunt cei trei paşi de urmat.
Cum să-ţi faci singură un ghiveci în mozaic. Poze
Pasul 1
Farfuria veche sau alt obiect de ceramică sau poţelan pe care nu-l mai foloseşti (eventual una ciobită), o vei sparge în bucăţi mici, cam de aceeaşi mărime, cu ajutorul unui ciocan şi al unui cleşte. Pune-o pe un şervet de pânză şi ai grijă să nu te tai. E bine să ai şi nişte ochelari de protecţie din plastic. E mai sigur.
Cum să-ţi faci singură un ghiveci în mozaic. Poze
Pasul 2
Cumpără un praf special pentru lipit mozaicul. Vei dizolva praful în puţină apă, aşa cum scrie pe prospectul de utilizare, într-un cas­tron şi amesteci cu o spatulă de lemn. E bine ca pasta să o faci în cantităţi mai mici ca să nu se usuce. Apoi, lipeşte pe rând fie­care bucăţică, creând un model în funcţie de imaginaţie.
Cum să-ţi faci singură un ghiveci în mozaic. Poze
Pasul 3
După ce s-au uscat bucă-ţile de mozaic lipite, umple golurile rămase cu pastă. După ce s-a uscat bine de tot şi pasta dintre bucăţile de mozaic, ia o cârpă uscată şi şterge cu grijă suprafaţa. Urmând aceiaşi paşi, poţi decora şi farfuria ghiveciului sau oricare alt obiect căruia vrei să-i schimbi înfăţişarea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter