Cum să scapi de păianjeni cu soluţii DIY

De Diana Zagrean, pe

Păianjenii din apartament sau cămară îţi fac zile fripte? Vezi cum să scapi de păianjeni cu soluţii DIY rapide şi eficiente, indiferent dacă locuieşti la casă pe pământ, sau la bloc la apartament.
 
Uleiurile esenţiale de mentă, arbore de ceai, sau eucalipt sunt repelenţi naturali foarte eficienţi, plus că aduc o notă de prospeţime şi un miros plăcut în casă, faţă de pesticidele din comerţ.
Foloseşte o soluţie din câteva picături de ulei esenţial şi apă şi stropeşte peste tot prin casă unde ai văzut păianjeni sau pânze.
Pune castane prin casă pe pervazul geamurilor, pe după uşi şi în dulapurile unde ai observat prezenţa păianjenilor.
Deşi nu există dovezi ştiinţifice care să arate că insectele urăsc castanele, unii oameni jură că este cea mai eficientă metodă de a-i ţine departe de casa ta.
Scapă de toate acele obiecte şi plante care atrag păianjenii, cum ar fi ziare vechi, cărţi puse în grămezi, sticle goale fără capac, etc. Curăţă des şi aspiră în locurile dintre mobilă, electrocasnice şi pereţi, deoarece păianjenii iubesc astfeld e locuri unde se ajunge greu şi se curăţă rar.
Un animal de casă poate rezolva problema, deoarece acestea se bagă peste tot în casă, inclusiv în locurile întunecoase şi ascunse unde păianjenii îşi fac casele.
Un alt repelent eficient se face amestecând sare şi apă şi pulverizând peste plantele de pe verandă sau prin grădină şi lângă plantele din ghiveci. Soluţia trebuie să fie destul de diluată, doar nu vrei să ucizi planta.
Frunze de tomate amestecate cu apă după ce au fost zdrobite sunt o altă soluţie DIY repelentă bună împotriva păianjenilor. Se poate ţine la frigider şi folosi la nevoie.
Lumânările parfumate şi mirosul de tutun acţionează ca repelent în cazul păianjenilor, deci poţi încerca arome asemănătoare cu cele împotriva ţânţarilor, sub diverse forme.
Sursa foto curăţenie pânză păianjen: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter