Află cum să-ţi interpretezi visele!

De Unica.ro, pe

Un animal, un bărbat necunoscut, o călătorie… Sunt simboluri care îţi apar adesea în vise şi cărora ai vrea să le descoperi semnificaţia.
Decodifică-ţi singură visele cu ajutorul micului nostru dicţionar!

Apa – Simbol al energiei vitale, apa îţi poate apărea în vis sub mai multe forme.

Marea – Marea înseamnă energie pozitivă. Dacă te visezi pe malul mării este semn bun. Treci printr-o perioadă extraordinară, eşti în formă şi poţi depăşi orice eventuală problemă. Dacă în visul tău înoţi fără griji prin apa cristalină a mării este semn că urmează pentru tine o perioadă fericită. Dacă marea este agitată înseamnă că eşti neliniştită şi tulburată de gânduri negre. Dacă visezi valuri mai poate însemna că, în viaţa de zi cu zi, eşti o persoană introvertită, care îşi reprimă emoţiile.

Lacul – Fiind o întindere de apă stătătoare, lacul înseamnă linişte. Cea care visează un lac trece printr-o perioadă plăcută şi lipsită de griji. Dacă visezi că traversezi lacul într-o barcă înseamnă că tocmai ai ieşit cu bine dintr-o situaţie dificilă.

Ploaia – Ploaia este apa care vine din cer şi, de aceea, e de bun augur. Dacă visezi ploaie înseamnă că eşti o persoană intuitivă, care trăieşte bazându-se pe sentimente. Dacă, în vis, ploaia provoacă inundaţii este un semn că obişnuieşti să dramatizezi în mod excesiv situaţiile prin care treci.

Animalele – Animalele ne apar de multe ori în vise şi sunt simboluri ale instinctelor noastre primare.

Câinele – Dacă îţi apare în vis cel mai bun prieten al omului înseamnă că ai nevoie de un suport afectiv şi moral. Un câine abandonat poate fi chiar percepţia ta despre tine însăţi. Un câine maltratat reprezintă propria noastră atitudine negativă faţă de viaţă. Un câine agresiv e imaginea propriei tale agresivităţi pe care în viaţa de zi cu zi ţi-o reprimi. Poate că încerci prea mult să fii drăguţă şi politicoasă şi să îţi ascunzi partea mai puţin plăcută.

Pisica – Pisica neagră e semn al destinului. Poate indica un eveniment neplăcut ce riscă să apară în viitor. Pisica albă, în schimb, are o sem-nificaţie pozitivă. Trebuie să te aştepţi la un deznodământ fericit: o naştere, o nuntă, întâlnirea jumătăţii mult că-utate. Pisica agresivă poate însemna că nu dai  importanţă laturii afective a vieţii tale, sau chiar a celei intime.

Şarpele – Şarpele simbolizează înţelepciunea şi curiozitatea, dar şi sexualitatea. Dacă visezi un şarpe ameninţător înseamnă că ai dorinţe se-xuale care îţi pot aduce necazuri. Şarpele încolăcit e semnul oboselii şi al faptului că trebuie să ai grijă de sănătate. Dacă şarpele din visul tău îţi vorbeşte, trebuie să încerci să înţelegi vorbele lui şi să ţii cont de ele.
 
Casa – Când visezi o casă te visezi, de fapt, pe tine. Casa este imaginea personalităţii tale.

Interiorul – Dacă visezi un apartament mare, încăpător, înseamnă că eşti o persoană cu o viaţă socială bogată. Un spaţiu ordonat arată că eşti stăpână pe viaţa ta, iar unul dezordonat este semnul neputinţei şi al dependenţei de alţii. O casă goală înseamnă că te simţi singură sau că ai nevoie să o iei de la zero.

Exteriorul – Partea externă a casei reprezintă felul în care eşti percepută de cei din jur. O casă cu flori la intrare e semnul firii tale prietenoase. În schimb, una întunecoasă şi împrejmuită de copaci arată că ai dificultăţi de relaţionare cu ceilalţi. O casă impunătoare, cu multe ferestre, poate semnifica o personalitate puternică şi că eşti deschisă către cei din jur. Dacă visezi o casă înaltă, cu ferestre micuţe, înseamnă că eşti o persoană exigentă, care îşi alege foarte atent prietenii.
 
Infidelitatea – Visele în care o femeie apare în braţele altui bărbat sunt foarte frecvente.

Flirtul cu altul – Când visezi o scenă de tandreţe cu un bărbat cunoscut, din anturajul tău, inconştientul îţi transmite că el reprezintă ceva pentru tine. Poate fi important din punct de vedere familial, profesional, sau poţi fi atrasă de el. Dacă bărbatul din vis e un necunoscut înseamnă că ai nevoie de noi emoţii pe plan afectiv. Poate e un semn că te-ai plictisit să trăieşti prea cuminte şi ai nevoie de „picanterii” în viaţa ta. Nu trebuie să îţi mai fie frică să îţi asumi riscuri atât pe plan profesional, cât şi în cel personal.

Dragoste cu un bărbat celebru – Dacă visezi scene fierbinţi cu un bărbat celebru, sportiv, cântăreţ sau actor, înseamnă că nu eşti destul de sigură pe tine şi pe armele tale de seducţie. Acest vis este ca o refulare pentru tine, o reprezentare în care apari ca o femeie dorită de un bărbat din viaţa publică, un bărbat care, la rândul lui, este râvnit de numeroase femei.

Moartea – Contrar credinţei generale, când visezi o moarte nu înseamnă că ai o premoniţie despre dispariţia cuiva.

Moartea persoanei care visează – Un vis în care îţi vezi propria moarte e semn că vei trece printr-o mare schimbare şi că vei lăsa trecutul în urma ta. În general, este vorba despre o schimbare în bine. Inconştientul îţi transmite că este cazul să te desprinzi de trecutul care te apasă şi să începi un nou drum.

Dispariţia unui apropiat – Moartea unei rude sau a unui prieten înseamnă, de asemenea, transformare. Dacă ruda pe care o visezi moartă este una autoritară înseamnă că vei ieşi dintr-o situaţie apăsătoare. Dacă este vorba despre un prieten, visul îţi arată că este timpul să renunţi la a-ţi mai face iluzii şi să încerci să fii mai realistă.

Partener infidel –
Ai visat că partenerul tău flirtează sau, mai rău, are o aventură cu alta. Este foarte clar că şi în viaţa de zi cu zi te nelinişteşte acest gând. Nu eşti sigură pe tine şi eşti terorizată că iubitul sau soţul s-ar putea să nu te mai găsească atrăgătoare. Este un semnal că trebuie să faci ceva pentru a-ţi „vindeca” această nesiguranţă.

Descoperă mai multe simboluri în dicţionarul de vise!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter