Destinaţii: Top 4 tărâmuri de basm unde ai vrea să mergi în vacanţă

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Miercuri, 08 februarie 2023, 17:37

Vacanţă sau concediu, oriunde ai pleca vara asta, vrei să te simţi bine alături de cei dragi. Dar recunoaşte că ai vrea să vizitezi locuri despre care ai citi în cărţile tale preferate sau pe care le-ai văzut în filme fantasy. Iată 4 tărâmuri de basm unde ai vrea să mergi în vacanţă.

Atlantida (Oraşul dispărut din Antichitate)

Misteriosa lume dispărută sub apă, Atlantida nu este doar o obsesie a cercetătorilor, ci şi ar putea şi o destinaţie extraordinar de animată de turişti.
Considerat doar un mit, apărut pentru prima dată în Dialogurile lui Platon, despre imperiul pierdut al Atlantidei, cercetătorii au lansat numeroase ipoteze şi l-au localizat în multe puncte de pe Glob.
Noi am găsit unul care ar putea fi deschis în scop turistic – în Bahamas, şoseaua Bimini, de lângă Insula Bimini, te conduce în oraşul scufundat. Chiar dacă nu e Atlantida cea adevărată, oraşul dispărut cu o civilizaţie incredibilă, este destul de frumos şi special.
Citeşte şi FOTO: Top 5 oraşe dispărute superbe

Pandora (Planeta misterioasă din Avatar)

A generat stări depresive şi impulsuri suicidale în sălile de cinema, dar luxurianta planetă Pandora a adus pe culmile disperării în special turiştii fascinaţi de sistemul stelar Alpha Centauri.
Lumea extraterestră închipuită de James Cameron în blockbusterul Avatar este locuită de indigenii albaştri din rasa Na’vi, care locuiesc în armonie cu natura, fiind astfel mai ecologişti decât noi.
Până ce populaţia indigenă de pe Pandora va da undă verde la turism, o alternativă poate fi şi Munţii Hallelujah, locul de unde s-a inspirat James Cameron, sau Noua Zeelandă, unde s-ăau filmat multe basme.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte două tărâmuri de basm ar merita vizitate în vara 2013 dacă ar exista în realitate, pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter