De ce unele fructe și legume se topesc precum plasticul

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 07 august 2020, 14:12
Fructele și legumele care arată perfect atunci când le găsești pe rafturile magazinelor nu sunt naturale. Pentru ca ele să arate așa, sunt folosite substanțe ce trebuie înlăturate înainte de a fi consumate.

În Marea Britanie, o mamă s-a filmat în timp ce ardea frunzele unei verze „proaspete”. Iar acestea se topeau și miroseau precum plasticul.

Imaginile au devenit rapid virale pe internet, iar de aici s-a pornit o întreagă discuție privind legumele și fructele „de plastic” ce se găsesc în magazine.

Citește și: Utilizatorii Facebook, victimele unei noi escrocherii. Mare atenţie!

Astfel, s-a demonstrat că legumele și fructele din supermarketuri pot fi tratate cu o gamă largă de substanțe precum compuși chimici sau extrase din insecte.

Iar producătorii nu sunt obligați să le includă pe etichete deoarece majoritatea substanțelor ce dau luciul produselor sunt considerate adaosuri de producție și nu ingrediente.

„Ceara” de pe fructe și legume poate ascunde spălături în clorină, ceara ca de plastic ce poate fi inflamabilă și chiar tratamente chimice.

Mai mult, unele fructe și legume sunt împachetate în cutii și pungi de plastic, ce sunt tratate, la rândul lor, cu substanțe îngrijorătoare, notează Daily Mail.

Citește și: 4 idei Feng Shui care te vor ajuta să îți armonizezi casa și viața la început de toamnă

Aceste tipuri de ceară conțin de multe ori fungicide precum imazalil. Personal, nu aș vrea să ating sau să mănânc aceste substanțe toxice deloc, cu atât mai mult în cantitățile pe care organele de reglementare le consideră doze sigure”, a afirmat Joanna Blytham, autoarea cărții Swallow This.

Apa cu săpun poate curăța o parte, dar nu toate chimicalele”, a explicat ea.

Potrivit experților, ideal ar fi să îți bazezi dieta pe produse organice, cumpărate de la vânzători locali în care ai încredere.

Foloseste urmatoarele 5 minute sa vezi cateva curiozitati despre fructe!

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter