De ce nu se găsește înghețată cremoasă de struguri

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 08 octombrie 2019, 10:28
Dacă o să întrebi pe oricine să-ți înșire toate aromele de înghețată pe care le știe, cu siguranță nu va menționa înghețata de struguri, deși strugurii sunt printre cele mai delicioase fructe.

Există un motiv serios pentru care nu există înghețată de struguri și nu are legătură cu mitul care este popularizat de ceva timp, cum că ar fi fost interzisă din cauza faptului că îmbolnăvea câinii.

De fapt, strugurii au un conținut foarte mare de apă, ceea ce îi face ideali pentru prevenirea deshidratării. În același timp, dacă încerci să faci înghețată de struguri vei vedea că înghețatata rezultată va avea bucăți mari de gheață și nu va fi cremoasă.

Gustul adevărat al strugurilor include și coaja lor. Dacă alegi să păstrezi coaja strugurilor vei obține o textură neplăcută.

Pentru a scăpa de nesuferitele bucăți de gheață, unii fabricanți de înghețată artizanală produc înghețată din fructe bogate în apă, dar în cantități mici, pentru că este mai greu de preparat. Marii fabricanți care produc, de exemplu, înghețată de pepene galben cu conținut mare de fructe o fac doar în cantități reduse. Cele pe care le găsim deseori pe rafturi folosesc arome artificiale și nu fructul în sine.

Iată câteva rețete cu struguri, ușor de pregătit!

Da, există și înghețată de vișine, care conține aceeași cantitate de apă ca strugurii, dar comercianții au declarat că acest tip de înghețată merită efortul, pentru că se vinde rapid. Majoritatea oamenilor nu asociază încă aroma de struguri cu înghețata.

O mare firmă ce produce înghețată din SUA a încercat dezvoltarea unui produs pe bază de struguri, dar testele de dinaintea lansării produsului au arătat că oamenilor nu prea au gustat acest tip de înghețată, așa că produsul nu a mai ajuns pe piață.

Sursa foto 123rf

Citește și Strugurii îngrașă sau nu? Ce spun nutriționiștii

Citește și eneficiile uleiului din sâmburi de struguri

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter