Ce date personale să nu dai pe Internet

De Diana Zagrean, pe

Internetul a devenit atât de comod pentru toată lumea, încât uităm că unele persoane pot fi rău voitoare. Dacă nu vrei să ai probleme serioase, trebuie să ştii ce date personale să nu dai pe Internet.
 
Date din buletin
Nu degeaba vezi mereu pe Internet fotografii cu buletine în care datele sunt şterse sau acoperite cu o bandă neagră.
Nu ai vrea să te trezeşti că cineva s-a folosit de datete tale să încaseze bani, să facă un credit, sau să voteze în locul tău, nu?
Parole sau indicii despre parole
Niciodată să nu glumeşti sau să dai indicii despre parolele tale. Chiar dacă este doar o aluzie şi căţelul tău poartă un nume haios care se întâmplă să fie parola ta de e-mail personală, rezistă tentaţiei.
Astfel de date personale sunt foarte uşor de spart şi nu ai vrea ca un fost iubit gelos să posteze lucruri oribile pe pagina ta de Facebook, la fel cum nu ai vrea ca angajatorii tăi să primească e-mailuri de la tine cu filmuleţe XXX.
Adresa completa
Niciodată nu ştii cine dă peste tine pe Internet. De aceea este bine ca nimeni în afară de cercul tău apropiaţi să nu îţi afle vreodată adresa întreagă.
Nu numai că această precauţie te salvează de tot felul de ciudaţi, dar nu rişti nici ca cineva mai glumeţ să-ţi trimită acasă o comandă de 10 păpuşi gonflabile.
Numărul de telefon
Datele personale se numesc aşa din motive bune, care trebuie respectate. Dacă îţi laşi numărul de telefon la dispoziţia oricui te caută prin Google, s-ar putea să trebuiască să schimbi numărul destul de curând.
Numărul maşinii
Datele maşinii tale, cuma r fi numărul şi permisul nu trebuie să fie văzute de oricine.
România este o ţară plină de ilegalităţi şi de oameni care fac lucruri rele. Doar nu ai vrea ca maşina ta să fie ridicată pentru că altcineva a făcut un accident, sau să te trezeşti că altcineva are „acte” de proprietate asupra locului de parcare.
Acte şi documente importante
În general, tot ce ţine de documentaţie de care ai nevoie, acte şi arhive personale nu are ce căuta pe Internet, mai ales acum, în era tehnologiilor şi imprimantelor performante.
Oamenii au adesea laturi ascunse şi nu ştii niciodată când actele tale şi datele personale pot ajunge pe mâinile cui nu trebuie.
Sursa foto femeie laptop: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter