Dan Pierşinaru: “Bijuteria de autor înseamnă concept, idee”

De Viva.ro, pe

Am stat de vorbă cu Dan Pierşinaru, artist vizual şi organizatorul târgului de bijuterie contemporană AUTOR, care se va desfăşura weekendul acesta la Sala Dalles. Aflaţi ce aduce nou această ediţie şi de ce ar trebui să cumpărăm bijuterie contemporană.
Ce îşi propune să aducă nou cea de-a IX-a ediţie AUTOR?
Autor sărbătoreşte intrarea în al cincilea an de existenţă prin iniţierea unei noi secţiuni, rezervate bijuteriei europene. În afara numelor consacrate şi a noilor apariţiilor autohtone, veţi descoperi la Autor #9 bijuteria unor designeri recunoscuţi din Belgia şi Bulgaria. Două ţări atât de diferite care ne aduc trei talente cu perspective aparte.
Cum a fost selectia creatorilor /designerilor pentru această ediţie?
Într-un domeniu care se defineşte chiar acum – bijuteria contemporană de autor – platforma AUTOR rezolvă nevoia unei structuri care încurajează artiştii să se simtă relevanţi şi parte dintr-o mişcare puternică. Selecţia designerilor la Autor se face în baza unei aplicaţii care se lansează înainte de eveniment cu minim trei luni. Analiza aplicaţiilor durează în jur de două săptămâni, timp în care parcurg portofoliile trimise de mai multe ori. După ce am o imagine de ansamblu, încep să răspund fiecărui aplicant. Un răspuns nu trebuie sa fie prea abrupt sau direct. Fiecare are o imagine despre el şi nu întotdeauna este deschis unui feedback real.
Pentru această ediţie selecţia a fost mai exigentă, însă cred ca asta se va reflecta în conţinutul evenimentului.
Vezi continuarea pe viva.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter