Cum cureţi rapid calcarul din baie

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 10 aprilie 2017, 16:41

Petele de calcar din baie sunt inestetice şi pot ascunde microbi, mucegai şi rugină. Vezi cum cureţi rapid calcarul din baie şi scapi de piatră fără să dai o avere pe produse speciale.

Scapă de piatră la duş
Capul duşului poate să se umple de depuneri de piatră şi apa va începe să curgă strâmb, picurat, sau chiar deloc prin unele fante. Cea mai bună soluţie naturală pentru curăţarea capului de duş este să scufunzi întregul corp într-o soluţie de oţet. Pune capul de duş într-o pungă de plastic (poţi să-l deşurubezi, sau poţi să legi punga de el), toarnă oţet alb exact cât să acoperi obiectul şi leagă cu un elastic punga de restul instalaţiei.
Lasă să se înmoaie piatra peste noapte şi dimineaţa clăteşte bine cu apă călduţă.

Lămâia curăţă chiuvetele rapid şi uşor
Dacă nu îţi place mirosul de oţet, sau ai baia prea mică şi fără aerisire, poţi să foloseşti cu succes zeama de lămâie în loc de oţet de vin alb. Taie o lămâie pe jumătate şi freacă scurgerea de la chiuvetă, respectiv sifonul de la robinet cu ea. Poţi lăsa lămâia peste scurgere, pentru un efect mai rapid.
Lasă să acţioneze circa 20 de minute şi revino cu o cârpă mai aspră. Şterge bine şi râcâie piatra, acolo unde stratul este mai gros, apoi clăteşte bine.

Faianţă şi gresie

Suprafeţele plane sunt mai uşor de curăţat, deşi piatra se depune mai adânc în straturile materialelor poroase, decât pe metale.
O soluţie de oţet, sau un produs de curăţat piatra pun într-un recipient cu atomizor ar trebui să rezolve problema imediat.
Piatra se curăţă cel mai bine cu acizi, deci dacă nu aveţi lămâie sau oţet, puteţi încerca cu alte soluţii. Sucurile carbogazoase sunt o soluţie la îndemână pentru suprafeţe amri, dar trebuie să aveţi grijă la coloranţi şi la zahărul din ele.

Sursa foto curăţenie baie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter