Copiii arşi în Vinerea Mare vor fi canonizaţi

De Libertatea.ro, pe

În seara de 18 aprilie 1930, la denia prohodului din Vinerea Patimilor, s-a produs una din cele mai mari tragedii din România: biserica din Costeşti, Argeş, a fost mistuită de flăcări, iar cei 116 enoriaşi care se aflau în ea, majoritatea copii, au ars de vii. “Sfântul Sinod va lua hotărârea de canonizare a celor morţi în biserica din Costeşti”, ne-a spus părintele Gheorghe Ene.
Era 18 aprilie 1930, Vinerea Patimilor. Pentru că la slujbă se strânseseră prea mulţi oameni, nu au încăput toţi în biserica din lemn, construită în secolul al XVIII-lea, care avea 14 metri lungime şi 6 metri lăţime. S-a luat hotărârea ca minorii să stea înăntru, iar mamele, taţii şi bătrânii satului, afară. În biserică au intrat 116 persoane, dintre care 90 erau minori.

A fost suficientă o scânteie, pentru ca lemnul vechi să se aprindă ca o torţă, începând cu turla care a căzut chiar la intrare şi i-a blocat pe toţi înăuntru. În jumătate de oră, biserica a fost mistuită complet. Aproape toţi copiii din localitate au pierit atunci.
Citeşte continuarea pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter