Cine sunt cele șapte femei care au voie să poarte alb la întâlnirea cu Suveranul Pontif

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Joi, 06 iulie 2017, 12:55
Protocolul de la Vatican cere femeilor să poarte ținute formale negre, cu mânecă lungă și văl în timpul audierilor cu Papa. Există totuși o excepție și câteva persoane pot purta alb: reginele de religie catolică sau soțiile suveranilor catolici.

În primul rând, trebuie făcută o distincție între vizitele Familiilor Regale efectuate la Vatican, situație în care trebuie respectat dress code-ul impus de Biserica Catolică, și vizitele Suveranului Pontif în diversele monarhii europene sau ale lumii, atunci când nu mai există restricții impuse de Vatican.

Pentru vizitele efectuate la Vatican Reginele și Principesele, domnitoare sau consoarte, de religie ortodoxă sau protestantă trebuie să poarte o rochie lungă neagră, cu mâneci lungi și un văl negru pe cap. În ceea ce privește membrii Familiilor Regale din state catolice se face o distincție.

Monarhiile în care suveranii se bucură de ,,rex catholicissimus” beneficiează și de ,,privilège du blanc” (privilegiul albului).

,,Rex catholicissimus” este un titlul acordat de Suveranul Pontif în calitatea sa de Șef al Bisericii Catolice, monarhilor din statele catolice care, în ochii Vaticanului, aplică principiile catolice atât în viața privată cât și în activitatea statală. Titlul are un caracter perpetuu transmițându-se descedenților primitorului inițial. Astfel, beneficiau de privilegiul albului Împărăteasa Austriei și Regina Ungariei, Reginele Italiei, Franței, Belgiei, Spaniei, Portugaliei, Bavariei, Poloniei, Marile Ducese din Luxemburg și Lituania.

În prezent, titlul de ,,rex catholicissimus” și prin urmare beneficiul privilegiului albului ( rochie lungă albă cu mâneci lungi și voal alb pe cap) este deținut doar de către consoartele suveranilor din Belgia, Luxemburg, Spania, Olanda, Monaco, Liechtenstein și Lesotho.

Descoperă, în galeria foto de mai sus, care sunt cele șapte femei cărora li s-a permis să se îmbrace în alb la întâlnirea cu Suveranul Pontif!

Citește și – De ce Melania și Ivanka Trump au purtat văl la Vatican, dar nu și în Arabia Saudită

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter